Anton Hrachovský Správy

Nemocnica začína s ambulantnými vyšetreniami: Aké sú PODMIENKY pre pacientov?

V rámci ďalších uvoľnení bezpečnostných nariadení prišlo aj na novozámockú nemocnicu. Ako sa pacienti dostanú na vyšetrenie na ambulancii?

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica začína s ambulantnými vyšetreniami: Aké sú PODMIENKY pre pacientov?
14
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Postupne uvoľňujúce sa nariadenia v boji s pandémiou COVID-19 sa týkajú aj Fakultnej nemocnice s poliklinikou Nové Zámky.

Od 30. apríla 2020 už poskytuje komplexnú zdravotnú starostlivosť. Vykonávajú sa aj plánované operácie, no s prísnymi pravidlami na ochranu zdravia.

Jednotlivé oddelenia a kliniky postupne kontaktujú ľudí čakajúcich na zákrok. Poskytnú im informácie o termínoch a inštrukcie, ako postupovať.

Prednostne však môžu aj naďalej do nemocnice vstúpiť pacienti prichádzajúci na plánované zákroky s 2 až 3 dni starým negatívnym COVID testom.

Tým, ktorí test spravený nemajú a budú prijatí na akútny operačný zákrok, bude odber steru na test na COVID-19 realizovaný v deň príjmu.

Funguje už aj ambulantná starostlivosť

Od pondelka 11. mája 2020 sa v nemocnici spúšťa aj ambulantná starostlivosť.

„Postup je rovnaký, ambulancie budú pacientov kontaktovať. Pokiaľ ide o vstup do nemocnice, tak to sa nemení. Každý pacient musí prejsť cez červený stan,“ informuje vedenie nemocnice.

Kontakty na jednotlivé ambulancie a oddelenia možno nájsť na webovej stránke nemocnice.

„Hlavný vchod naďalej ostáva prísne kontrolovaný a v červenom stane pacientom, ktorí prichádzajú na ambulantné vyšetrenie, sa pri príchode do stanu meria telesná teplota a prebehne dezinfekcia,“ dodáva nemocnica.

Zákaz návštev platí v nemocnici aj naďalej. Rovnako platí, že otcovia nesmú byť pri pôrodoch.

Pravidlá pre vyšetrenie

Počet ambulantne vyšetrených pacientov je v kompetencii zodpovedného lekára resp. sestry, ktorí musia zohľadniť aktuálnu epidemiologickú situáciu.

V čakárňach ambulancií sa pacienti nemôžu hromadiť. Podľa toho je potrebné pacientov objednávať a ich počet prísne regulovať.

Pred každou ambulanciou je zariadenie na dezinfekciu rúk, vstup do ambulancie je povolený výlučne s rúškom prekrývajúcim nos a ústa.

Interné predoperačné vyšetrenia ostávajú v manažmente I. a II. Internej kliniky v ambulanciách na 11. a 12. poschodí.

Interná (predoperačná) ambulancia v priestoroch Urgentného príjmu je aj naďalej zatvorená.

Nemocnica nebude poskytovať predoperačné vyšetrenia pre pacientov, ktorým má byť plánovaný výkon realizovaný v inom nemocničnom zariadení.

Vo fotogalérii: Vstupné kontroly pri vstupe do nemocnice prebiehajú v červenom stane.

V novozámockej nemocnici prebiehajú vstupné kontroly
14
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM