Anton Hrachovský Správy

Nemocnica v Zámkoch spolupracuje s vysokou školou: Otvorila nové kliniky a učebňu

Študenti Vysokej školy Sv. Alžbety budú mať svoje štúdium o niečo jednoduchšie. Prax budú naberať v novej učebni a na nových klinikách v novozámockej nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica v Zámkoch spolupracuje s vysokou školou: Otvorila nové kliniky a učebňu
Zdroj: FNsP Nové Zámky

Študenti Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety Bratislava, ktorej vysunuté pracovisko sa nachádza aj v Nových Zámkoch budú mať možnosť naberať skúsenosti z praxe. Ide o výsledok zmluvy tejto školy s nemocnicou v našom meste. Zmluva hovorí o praktickej výučbe, o zabezpečení zodpovedajúcich materiálno – technických a personálnych podmienok na získanie potrebných praktických zručností na výkon príslušných pracovných činností a spolupráci pri vedecko – výskumnej činnosti. Informáciu priniesla novozámocká nemocnica na svojej webovej stránke.

Novozámocká nemocnica s novými klinikami a učebňou

V spolupráci s vyššie uvedenou školou tak Fakultná nemocnica s poliklinikou v Nových Zámkoch zriadila dve kliniky a jednu učebňu.

Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety Bratislava zriadila vo FNsP Nové Zámky Kliniku fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, Dermatovenero­logickú kliniku a odbornú učebňu pôrodnej asistencie na Gynekologicko-pôrodníckej klinike.

Kliniky budú slúžiť ako výučbové základne Fakulty zdravotníctva a sociálnej práce sv. Ladislava Nové Zámky, Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety Bratislava.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM