Anton Hrachovský Správy

Nemocnica v Zámkoch s užitočným darom: Na novorodencov dohliadnu nové monitory

Novozámocká nemocnica môže využívať nové monitory dychu. Tie môžu zachrániť život nejednému novorodencovi.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica v Zámkoch s užitočným darom: Na novorodencov dohliadnu nové monitory
Zdroj: TASR

Neonatologická klinika Fakultnej Nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch môže od novembra využívať 17 nových monitorov dychu BabySense 2 Pro. Vďaka týmto zariadeniam možno predísť tragédii v nejednej mladej rodine. Sú určené na kontrolu dychu a jeho prípadného zastavenia resp. nepravideľnosti u novorodencov.

Užitočný dar pre nemocnicu

„Veľmi si vážime podporu darcov ako aj mimovládnej neziskovej organizácie Nadácie Križovatka, ktorá vznikla v roku 2008 s cieľom pomáhať deťom ohrozeným Syndrómom náhleho úmrtia dojčiat SIDS (Sudden infant death syndrome – pozn. red.),“ uvádza nemocnica na svojej na sociálnej sieti. Nové monitory boli zakúpené z darov spoločností Termálne kúpalisko Podhájska a Content agency. Celková hodnota 17 nových monitorov je 1 683 eur.

Nadácia Križovatka sa snaží vybaviť monitormi všetky pôrodnícke oddelenia v nemocniciach a jednotky intenzívnej starostlivosti na celom území Slovenska.

Jediná pomôcka, ktorou možno predísť tragédii

Monitory dychu BabySense sú jediným výrobkom na svete registrovaným ako zdravotnícka pomôcka a spĺňajú najnáročnejšie klinické skúšky zdravotníckych výrobkov. Sú jedinou účinnou pomôckou pri prevencii SIDS.

Syndróm náhleho úmrtia ohrozuje deti do jedného roku života. Je to o zákernejší, že smrť novorodenca sa nedá predvídať na základe jeho zdravotného stavu. I keď sa javí zdravý, môže prísť krátko po uložení na spánok k náhlemu úmrtiu.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM