Viktória Botošová Kultúra

Nečakaná romantika priamo na Červenom námestí: Novozámčan Tibor TAKTO prekvapil svoju priateľku

Nečakaný rozruch na moskovskom námestí! A vyvolali ho práve Novozámčania. Priamo v jeho strede, pri západe slnka kľačí muž pred krásnou ženou. Párik je okamžite obkolesený turistami. Nechýba ani aplaus. No, skoro ako z amerického filmu. Pozrite, čo sa vlastne stalo.

Ilustračný obrázok k článku Nečakaná romantika priamo na Červenom námestí: Novozámčan Tibor TAKTO prekvapil svoju priateľku
Zdroj: Dnes24.sk

Z náhodného sľubu Novozámčanky Veroniky Mihókovej a učiteľky Maračkovej z Levíc vznikla pred 9 rokmi tradícia, že každé leto vycestujú do Ruska s ďalšími záujemcami. Tak vznikla nezabudnuteľná cesta do Moskvy, 6 dní a 100 km v nohách. Leto 2014 je preč a už po štvrtýkrát sa organizoval zájazd do ruskej zeme, tento krát do Moskvy. Zájazdu sa zúčastnilo 52 nadšencov z Nových Zámkov, Levíc, Košíc, Žiliny a iných častí Slovenska.

O mladom páre zasnúbenom na Červenom námestí, sme sa dozvedeli od spoluorganizátorky pobytu v Moskve, Veroniky Mihókovej. „Ako to v každej dobrej rozprávke býva – perlička na záver – dvaja z účastníkov sa nám na Červenom námestí zasnúbili,“ spomína Veronika Mihóková.

Šťastný pár

Karin a Tibor radi cestujú a spoznávajú nové krajiny. „Cesta do Moskvy nás veľmi lákala, a preto sme využili túto príležitosť. Pred odletom som ani len netušila, že odchádzam zadaná a vrátim sa zasnúbená. Boli sme druhý deň v Moskve a večer sa časť z nás vrátila na Červené námestie, aby sme ho zažili pri západe slnka," spomína šťastne zasnúbená Karin.

Obklopení turistami

„Keď nám po hodinke dali asi 15 minútový rozchod na Červenom námestí, priateľ ma silno chytil za ruku a viedol do stredu námestia ďaleko od našich známych. Z jeho dlane som cítila nervozitu a veľké napätie, z ktorého som usúdila že sa niečo veľké chystá,“ hovorí o nečakanom zážitku Karin.

„ Keď sme sa ocitli v strede námestia priateľ ma silno objal, kľakol si predo mnou na kolená a spýtal sa tú najkrajšiu vetu na svete. Zrazu nás obkľúčila skupinka neznámych turistov a niektorí dokonca začali tlieskať. Bola som v šoku a nemohla som uveriť vlastným očiam a ani ušiam. Inú odpoveď ako „áno“ som nemohla povedať. Bola som veľmi šťastná a prekvapená. Obaja sme žiarili šťastím a usmievali sa na celý svet,“ dodala.

Najprv všetko tajili

Sprvu svoje rozhodnutie tajili. O svojej radosti sa s ostatným spoluúčastníkmi zájazdu podelili až o dva dni. „Všetci sa z nás tešili a pýtali sa nás ako to priateľ uskutočnil. S priateľom budeme spolu v októbri už 3 roky a už dlhšie sme sa bavili o našej spoločnej budúcnosti, ktorú sme si plánovali. Občas prišli menšie nedorozumenia, ale tie iba posilňujú našu lásku, lebo žiaden vzťah nie je prechádzka ružovou záhradou bez tŕňov," vysvetľuje Karin.

Boli sme teda zvedaví na ten šťastný dátum, kedy mladí svoju lásku spečatia. „Už v Moskve sme sa začali rozprávať o dátume svadby a stanovili sme si ho na 22.8.2015. Po príchode domov sme sa podelili o našu veľkú radosť s našimi rodinami, “ doplnila budúca pani Pénzešová. My vám v našej galérii prinášame jedinečné fotografie z momentov zásnub mladého páru.

Vernisáž výstavy Moskav 2014

Ak máte chuť trošku sa nadýchať ruskej atmosféry, môžete si unikátne fotografie zo zájazdu z Mosky pozrieť v Nových Zámkoch. Dňa 23. septembra 2014 o 17:30 hod. sa môžete tešiť na Vernisáž fotografií z Moskvy 2014. Navštívte MO Matice slovenskej (bývalé CK) a pozrite si fotografie Moniky Likerovej, amatérskej fotografky z Nových Zámkov, vás určite očaria.

Moskva 2014
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM