Anton Hrachovský Futbal

Návrat z legendárnej Aston Villy: Mladý Zámčan okúsi najvyššiu súťaž na Slovensku

Reprezentačný stredopoliar a odchovanec FKM Nové Zámky Jozef Pastorek vstúpi medzi seniorov na Slovensku. Upísal sa účastníkovi našej najvyššej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Návrat z legendárnej Aston Villy: Mladý Zámčan okúsi najvyššiu súťaž na Slovensku
Zdroj: FK Železiarne Podbrezová

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov nastúpi 15. januára na prípravný zápas proti výberu Uzbekistanu do 23 rokov. Medzi náhradníkmi trénera Adriána Guľu figuruje aj mladík z Nových Zámkov Jozef Pastorek (na snímke). Ten sa stal v uplynulých dňoch posilou fortunaligového klubu FK Železiarne Podbrezová. Mládežnícky reprezentant Slovenska tak v jeho drese tak po prvý raz okúsi seniorský futbal. O prestupe informoval klub z Horehronia na svojom webe.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Odchovanec FKM Nové Zámky a bývalý mládežnícky hráč Nitry zamieril už v nízkom veku na Britské ostrovy. Do svojich radov ho zlákal tradičný anglický tím FC Aston Villa. V drese „The Villans“ pôsobil vo výberoch do 18 a 23 rokov. V reprezentácii Slovenska popritom nastupoval v tímoch do 16, 17 a 20 rokov. Dnes už je členom reprezentačnej „dvadsaťjednotky“.

Pastorek prestúpil do Podbrezovej z anglického klubu FC Aston Villa. Ešte len 20-ročný stredopoliar podpísal so „železiarmi“ zmluvu na tri roky.

Vstup medzi mužov na Slovensku

Po prvý raz okúsi atmosféru mužského futbalu, keďže v Anglicku doteraz pôsobil v mládežníckych výberoch. Medzičasom sa už stihol predstaviť v prípravnom zápase proti Banskej Bystrici, ktorý Podbrezovčania vyhrali 2:0.

Ako uviedol nový tréner Podbrezovej Vladimír Veselý pre klubový web, príležitosť chce dať predovšetkým mladým hráčom a pracovať na ich ďalšom rozvoji. Primárnym cieľom je záchrana najvyššej súťaže a vyhnutie sa bojom o záchranu.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM