Anton Hrachovský Správy

Najhorúcejší víkend bol v okrese Nové Zámky: Teplomery ukázali viac ako 35 stupňov Celzia

Teploty na Slovensku presiahli na viacerých miestach hodnotu 35 stupňov Celzia. Víkend bol najpálivejší v novozámockom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Najhorúcejší víkend bol v okrese Nové Zámky: Teplomery ukázali viac ako 35 stupňov Celzia
Zdroj: TASR

Uplynulý víkend i začiatok pracovného týždňa rozšíril počet tohtoročných (2019) letných dní, počas ktorých teplota vzduchu vystúpila nad 35 stupňov Celzia.

Najviac teplo bolo v okrese Nové Zámky

„Najvyššiu hodnotu zaznamenali v sobotu (10. 8.) na meteorologickej stanici Mužla v okrese Nové Zámky, kde teplota vystúpila na 35,7 stupňa Celzia,“ informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

„Po čiastočnom zmiernení horúčav v nedeľu (11. 8.), keď bolo najteplejšie v Podhájskej, kde teplota vzduchu dosiahla 33,5 stupňa, sa v pondelok (12. 8.) opäť oteplilo do takej miery, že teplota vzduchu na najteplejších miestach Slovenska bola vyššia ako 35 stupňov Celzia,“ dodali meteorológovia.

V auguste to boli zatiaľ prvé dva dni s teplotou vyššou ako 35 stupňov, v júni bolo takýchto dní šesť, v júli tri.

„Počas prvého júlového dňa a 26. júla bol však výskyt takýchto vysokých hodnôt teploty vzduchu na meteorologických staniciach Slovenska najrozsiahlejší,“ upozornil SHMÚ. „Počas 1. júla teplotu nad 35 stupňov Celzia zaznamenali na viac ako 20 staniciach,“ spresnili meteorológovia.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM