Anton Hrachovský Správy

Poznáme NAJ mesto a obec Slovenska: Ako dopadli Nové Zámky a ďalšie mestá z okresu?

Aj Novozámčania mohli hlasovať o titule naj obec a mesto Slovenska. Pozreli sme sa, ako v tomto celoslovenskom hodnotení obstáli mestá z nášho okresu.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme NAJ mesto a obec Slovenska: Ako dopadli Nové Zámky a ďalšie mestá z okresu?
Foto: Anton Hrachovský

Súťaž o naj obec Slovenska 2018 vyhlásil internetový portál Slovakregion.sk. Hlasovanie odštartovalo v apríli a obyvatelia našej krajiny mali možnosť vyjadriť svoj názor do konca októbra.

Aj tento rok sa do súťaže 140 slovenských miest zapojili Nové Zámky, Šurany i Štúrovo. Na aké miesto sa nakoniec prebojovali?

Pre Zámky pokles o takmer stovku

Najbližšie k titulu posunuli svoje mesto Štúrovčania. Vďaka ich hlasovaniu sa toto pohraničné mesto usadilo na konečnom 18. mieste. To znamená, že Štúrovo sa oproti minulému roku posunulo o celých 94 miest (v roku 2017 obsadilo 112. priečku).

Z trojice miest nášho okresu nasledovali Nové Zámky. Kým v roku 2017 figurovali na 49. priečke, o rok neskôr sa prepadli až na 81. miesto.

Na záver nám ostávajú Šurany. Tie sa v roku 2018 umiestnili na 133. pozícii. To znamená prepad o 4 priečky oproti predchádzajúce­mu roku.

Na absolútnom vrchole rebríčka tróni Sabinov, nasledovaný Spišskou Novou Vsou a treťou Trnavou.

Najlepšie spomedzi obcí

O titul Naj obec bojovalo 2786 dedín z celého Slovenska. Samozrejme, nechýbali ani tie z okresu Nové Zámky. Spomedzi nich najviac zabodovali Komjatice na 18. mieste, ktoré sú zároveň jediným zástupcom z okresu v prvej stovke. Druhá v okrese skončila Rúbaň (104. priečka) a tretie Gbelce, ktoré obsadili 137. pozíciu.

Na celoslovenskej úrovni zvíťazila medzi obcami Sedliacka Dubová (okres Dolný Kubín), nasledovaná Smižanmi (okres Spišská Nová Ves) a Nižnou Olšavou (okres Stropkov).

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM