Anton Hrachovský Kultúra

Nad hlavami nám budú krúžiť papierové draky: Je tu novozámocká Šarkaniáda

Šarkaniáda zafarbí nebo nad Čerešňovou ulicou. Mesto vyzýva i na spoločný príchod na bicykli.

Ilustračný obrázok k článku Nad hlavami nám budú krúžiť papierové draky: Je tu novozámocká Šarkaniáda
Zdroj: TASR

Skutočne originálnym spôsobom ako stráviť príjemné jesenné chvíle s celou rodinou je púšťanie šarkanov. Okrem zeme s popadaným lístím teda bude hrať farbami i obloha nad kopcom na Čerešňovej ulici v Nových Zámkoch. Chystá sa totiž hromadné púšťanie šarkanov, ktoré prichystalo pre obyvateľov Mesto Nové Zámky. Obľúbená Šarkaniáda sa bude konať 15. októbra 2016 o 14:00.

Prídite na bicykli

Čo môže byť lepšie než si príjemne oddýchnuť a zabaviť sa v rodinnom kruhu spolu s priateľmi? Mesto tento rok vyzýva občanov, aby na miesto podujatia prišli bicyklom. Spoločný štart je naplánovaný na 13:00 z parkoviska na Tureckej ulici vedľa plavárne. Cyklisti i korčuliari sa tak môžu dostať na Šarkaniádu spoločne trasou Turecká – Komárňanská – Nábrežná – Vajanského – Janka Kráľa – Riečna – Čerešňová.

Treba si dať pozor

Pri púšťaní šarkanov treba však dávať aj dobrý pozor. Z bezpečnostných dôvodov sa neodporúča púšťať šarkana na rybárskom silone. Je veľmi tenký, väčšinou priehľadný, takže ho takmer nevidieť. Pri klesaní šarkana hrozí vážne poranenie – porezanie na tvári alebo krku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM