Načo kupovať polotovar, keď je to také ľahké? Recept na pravé domáce lokše

Mnohí z nás sú zvyknutí kupovať polotovary, aj keď často to vlastne nie je potrebné. Pozrite, aký je to banálne jednoduchý recept.

Slávka Habrmanová/food blogerka
Ilustračný obrázok k článku Načo kupovať polotovar, keď je to také ľahké? Recept na pravé domáce lokše

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov,
  • 1 kg K-Classic pšeničnej hladkej múky,
  • soľ, vodu

    (Všetky ingrediencie sú dostupné v obchodnom reťazci Kaufland)

Postup:

Zemiaky uvaríme v osolenej vode; najlepšie deň predtým, nech ich máme pripravené vopred. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle a dôkladne zmiesime s múkou, osolíme.

Pridávame postupne aj trochu vody, cesto chceme mäkšie. Porozdeľujeme si ho na menšie bochníčky.

Ak sa vám lepí na prsty, použite ďalšiu múku. Na dobre pomúčenej doske rozvaľkáme cestíčka na tenké placky a tie pražíme na suchej panvici z oboch strán.

Po každom kuse radšej prebytočnú múku z panvice vytrite, inak sa vám bude zbytočne spaľovať.

Okrem klasických kačacích/husa­cích/restovaných pečienok lokše chutia vynikajúco s:

  • bryndzovou náplňou: bryndza, kyslá smotana, červená mletá paprika, soľ, cibuľa.
  • šampiňónovou: šampiňóny nasekať, podusiť na masle, soľ, čierne korenie, niva, cesnak, prípadne aj petržlenová vňať.
  • orechovo-lekvárovou: orechy opražiť na troche oleja s cukrom, kombinovať so slivkovým lekvárom.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dnes24.sk

Odporúčame