Viktória Botošová Rôzne

Na Zúgove sa chystá ďalší protest: Pozrite termín!

Na Zúgove bude znova rušnejšie, než v bežný deň. Na práce robotníkov sa prídu pozrieť aktivisti. Prečítajte si, o čo pôjde....

Ilustračný obrázok k článku Na Zúgove sa chystá ďalší protest: Pozrite termín!
Foto: Viktória Botošová

Napriek stanovisku ministerstva životného prostredia, o ktorom sme vás informovali už dávnejšie v článku – Zvrat v kauze Zúgov? Aktuálne stanovisko ministerstva hovorí jasnou rečou!, práce na Zúgove prebiehajú aj v týchto chvíľach.

Po protestoch na Zúgove, aj po mierových pochodoch na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch, sa opäť niečo plánuje. Čítajte…

Oznam aktivistu Stanislava Horňáka znie jasne, na tento piatok opäť zvoláva ľudí na Zúgov.

„Vždy je možnosť, netreba sa vzdávať pred bojom, pridajte sa podporiť nás. Sme tu od začiatku a budeme tu do konca. Bolo by dobré, ak by sme sa v piatok stretli v čo najväčšom počte," hovorí.

Ako dodal, protestná akcia sa bude konať v piatok o 11:00 hod. Akcia nesie názov – Vráťme späť Zúgov Novozámčanom.

Redakcia Nové Zámky 24 oslovila aj investora, s otázkou, čo hovorí na neutíchajúce protesty, no do termínu stanovenej uzávierky sa nám neozval.

O tom, že však ide o legálnu a riadne schválenú výstavbu nám pred časom uviedol Maroš Višňovský. „Práce na stavbe boli zahájené a ak sa bude postupovať podľa harmonogramu prác, stavba by mala byť ukončená v roku 2016. Vzniknutá situácia nás mrzí. Naša spoločnosť má všetky povolenia potrebné na realizáciu stavby. Môžeme len uviesť, že budeme postupovať v zmysle zákona a využijeme všetky zákonné prostriedky na uplatnenie a realizácii nášho práva," konštatoval pre náš portál Maroš Višňovský.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM