Anton Hrachovský Futbal

Na ženy zo Zámkov čaká vrchol sezóny: Zabojujú o postup do najvyššej súťaže

Futbalistky FC Union Nové Zámky sa stali víťazkami A-skupiny 2. ligy. Poznáme rozlosovanie ich barážových zápasov o postup medzi elitu.

Ilustračný obrázok k článku Na ženy zo Zámkov čaká vrchol sezóny: Zabojujú o postup do najvyššej súťaže
Zdroj: TASR

Víťazkami A-skupiny druhej najvyššej ženskej futbalovej súťaže sa stali hráčky FC Union Nové Zámky. O ich líderskom postavení a postupe rozhodli lepšie vzájomné zápasy s FK Dúbravka. Obe ligové merania síl vyzneli lepšie pre Novozámčanky.

Barážové súboje o postup

Vďaka víťazstvu v 2. lige si Zámčanky vybojovali právo účasti v baráži o postup do 1. ligy. Stretnú sa v nej s futbalistkami Trenčína a Popradu. Tímy odohrajú medzi sebou vzájomné stretnutia a prvý z minitabuľky poputuje medzi slovenskú ženskú klubovú elitu, v ktorej nahradí vypadávajúci MFK Ružomberok.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Všetky tri barážové celky majú v kádri mladé hráčky doplnené skúsenými futbalistkami. Ak sa zameriame na ich posledné ligové duely, vekový priemer základnej jedenástky je najnižší u Trenčaniek (20,27 rokov). Nasledujú Popradčanky (22,72 rokov) a za nimi hráčky Nových Zámkov (25,45 rokov).

Vedenie ženského futbalu na Slovensku rozhodlo, že barážové duely sa budú hrať na neutrálnej pôde a to v Topoľčanoch, Martine a Žiari nad Hronom.

V 21 stretnutiach základnej časti 2. ligy strelili hráčky Unionu dovedna 148 gólov, čo je najviac zo všetkých troch skupín, do ktorých je rozdelená druhá najvyššia súťaž. Spolu s Popradčankami pôsobiacimi vo východnej vetve sa môžu pochváliť aj najmenej inkasovanými gólmi. Súperky im ich strelili len 13.

Rozpis zápasov

  • FC Union Nové Zámky – AS Trenčín (Topoľčany 16. júna 2019 o 16:00)
  • AS Trenčín – FK Poprad štadion (Martin 19. júna 2019 o 14:00)
  • FK Poprad – FC Union Nové Zámky (Žiar nad Hronom 23. júna 2019 o 11:00)

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM