Hokej

Na víťazstvo nad Bystricou nenadviazali: Nové Zámky nestačili na Zvolen

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v nedeľňajšom zápase 30. kola hokejovej Tipos extraligy na ľade HC Mikron Nové Zámky 2:0 a pripísali si štvrtý triumf v sérii.

Ilustračný obrázok k článku Na víťazstvo nad Bystricou nenadviazali: Nové Zámky nestačili na Zvolen
Zdroj: Rastislav Búgel

Domáci hokejisti si hneď v úvode zahrali presilovku, ale Rahmovi veľa práce nenarobili. Prvú veľkú šancu tak mali Zvolenčania, keď zakombinovali Tibenský s Marcinekom, no bez gólového konca. Domáci brankár Lackovič si v 6. minúte poradil aj so štipľavou strelou Meliška a vo 8. minúte zneškodnil veľkú šancu Zuzina a Nuutinena. Domáci sa ozvali v 10. minúte, keď sa po rýchlom prechode do útoku prezentoval tvrdou strelou Holovič. Hostia si v závere zahrali 48 sekúnd dlhú presilovku o dvoch hráčov, ale ani tá nepriniesla gól.

V úvode druhého dejstva sa dostal do úniku Rogoň, no Rahm jeho strelu vyrazil. V 25. minúte sa ocitol sám pred bránkou Jedlička, Lackovič stihol zasiahnuť a zachránil. Na druhej strane prešiel pred bránkoviskom Embrich a skúsil to bekhendom, z uhla však Rahma neprekonal.

Vzápätí Hraško výborne vysunul dlhou prihrávkou do úniku Chlepčoka, ten síce minul, no puk sa od zadného mantinelu odrazil k Marcinekovi a ten mohol z dorážky otvoriť skóre.

Vyznamenal sa Lackovič. Nové Zámky potom zahrali veľmi dobre oslabenie, keď napádali rozohrávku súpera a k ničomu vážnemu ho nepustili. Aj po polhodine pokračoval vyrovnaný zápas v dobrom tempe. Útoky sa striedali na oboch stranách, no brankári stále držali bezgólový stav.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

To platilo až do 46. minúty, keď sa po pravej strane dostal do útočného pásma Jedlička, ktorý si šikovne obohral Mikuša, natlačil sa pred bránku a svojím premiérovým gólom v najvyššej súťaži zlomil nerozhodný stav stretnutia – 0:1. Domáci mohli vyrovnať o tri minúty, Doggett vystrelil spomedzi kruhov, Rahm len vyrazil a Števuliak a po ňom aj Bajtek takmer dorazil puk do siete. V 52. minúte prihral Jurík pred bránku Majdanovi, ale ten tesne minul. Zvolen si v záverečných minútach umne strážil tesný náskok, vysokým napádaním kazil domáce snahy kombinovať a súpera nepustil do čistých šancí. „Býkom“ sa míňal čas a očakávaný nápor neprichádzal. Zvolen v 58. minúte po veľkej aktivite Tibenského takmer pridal aj druhý gól. To sa mu nakoniec podarilo. Zámky to v poslednej minúte skúsili bez Lackoviča, no už po niekoľkých sekundách skončil v prázdnej bránke puk z hokejky Nuutinena. V záverečných sekundách ešte Majdan nastrelil žŕdku.

HC Mikron Nové Zámky – HKM Zvolen 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 46. Jedlička, 60. Nuutinen (Rahm). Rozhodovali: Snášel, Tvrdoň – Synek, Kacej, vylúčení: 4:2, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

HC Mikron Nové Zámky: Lackovič – Holenda, King, Västilä, B. Clarke, Ordzovenský, Fereta, Mikuš, Šeliga – Bajtek, Doggett, Števuliak – Rogoň, Holovič, Okoličány – Jurík, Embrich, Majdan – Zahradník, Ondrušek, Rehák

HKM Zvolen: Rahm – Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Hatala, Gajdoš – Kolenič, Jedlička, Bondra – Nuutinen, Halama, Zuzin – Chlepčok, Tibenský, Marcinek – Meliško, Gubančok, Ďuriš

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z hokeja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM