Anton Hrachovský Hokej

Na víťaznú trofej musia Zámčania počkať: Jančuška chváli divákov i organizáciu

Zámčania sa vďaka tesnej domácej výhre s Popradom stali držiteľmi Vyšehradského pohára. Na víťaznú trofej si však musia ešte počkať.

Ilustračný obrázok k článku Na víťaznú trofej musia Zámčania počkať: Jančuška chváli divákov i organizáciu
Foto: Anton Hrachovský

Vďaka ligovej výhre 2:1 nad Popradom sa stali novozámockí hokejisti držiteľmi Vyšehradského pohára. Druhý ročník medzinárodnej konfrontácie slovenských a maďarských celkov vyhrali po finálovej výhre nad ´kamzíkmi´ vďaka lepšiemu postaveniu troch zúčastnených slovenských tímov. Tým tretím boli Nitrania, ktorí nakoniec obsadili druhé miesto, ´bronzový´ skončil Poprad.

Na trofej si treba počkať

Medzitým už stihli absolvovať ďalší ligový zápas, tentoraz na ľade Banskej Bystrice, s ktorou majú dlhodobo negatívnu sériu – až do nedeľňajšieho duelu (7.10.) u ´baranov´ nebodovali. Zámčania prehrali na ľade majstra 1:2 po samostatných nájazdoch a nevyužili tak, po zaváhaní HC Košice v Žiline, možnosť dostať sa na čelo tipsportligovej tabuľky. Oba celku majú v tabuľke zhodne po 24 bodov, Košičania však odohrali o jeden duel menej.

Vráťme sa však späť k stretnutiu s Popradom. MHC Nové Zámky síce svojho súpera zdolali 2:1, vyhrali pohár, no do rúk ho zatiaľ nedostali.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Na trofej si zatiaľ musia počkať. „Škoda, že nebolo vyvrcholenie, aké by sa patrilo. A to odovzdanie víťazného pohára pred našimi fantastickými divákmi. Zaslúžili si ho vidieť. Sú naozaj naším šiestym hráčom,“ povedal Milan Jančuška, kormidelník MHC Nové Zámky.

Trofej pre víťaza Vyšehradského pohára 2018 si Novozámčania preberú na domácom exhibičnom zápase 23. októbra.

Podľa Jančušku bola druhá edícia Vyšehradského pohára zorganizovaná lepšie než pred rokom. „Čo sa týka tohto ročníka, tak oproti minulému bol urobený dobre. V predsúťažnom období to bolo dobré, že to bolo v rámci zápasov, ktoré by sme aj tak hrali ako prípravu. Bolo to vhodné spestrenie, boli sme aj v Maďarsku. Nakoniec to vyšlo tak, že jeden zápas rozhodoval o dvoch veciach a bolo to správne finálové vyvrcholenie,“ zhodnotil druhý ročník slovensko-maďarského pohára hlavný tréner Novozámčanov.

„Ten prvý ročník bol dosť nešťastný, lebo zápasy zasahovali do programu Tipsport ligy. Bolo to náročné aj pre slovenské mužstvá. Ten spôsob nie je zlý. Živo si spomínam, ako sme po ťažkom tréningu hrali pred ligovou sezónou pohárový zápas v Dunaujvároši. Veľmi sme sa trápili a horko-ťažko sme vyhrali,“ dodal novozámocký tréner.

Stačil bod, získali tri

O víťazovi pohára sa rozhodlo až v poslednom zápase po vytvorení minitabuľky, kde boli okrem Nových Zámkov aj Poprad a Nitra. Zámčania museli v domácom dueli s ´kamzíkmi´ získať minimálne bod. Nakoniec vydreli všetky tri. „Nemyslím si, že tento ročník bol vyslovene len o slovenských mužstvách. My sme už od začiatku hrali zápasy v Maďarsku, ktoré boli pre nás prípravnými, no už sa započítavali do pohára. Neboli sme ešte tak zohratí, takže výsledky boli tesné. Ale zvládli sme to a dnes sme víťazom pohára,“ prezradil útočník Adam Zbořil.

Už od ročníka 2015/2016 je súčasťou novozámockého útoku Branislav Fábry. S týmom zažil postup medzi elitu, ale aj následné náročné tipsportligové sezóny, v ktorých Zámčania bojovali až do posledného kola o postup do play off. V piatok rozhodol o ich triumfe nad Popradom v 52. minúte. „Je to tak, ako v bežnom živote. Raz ste dole, inokedy máte obdobie, keď sa vám darí. Treba si to vážiť a nezaspať. Ideme ďalej a stojíme pevne nohami na zemi,“ pridal sa 33-ročný strelec gólu.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM