Anton Hrachovský Samospráva

Na Vajanského otvoria kasíno: Ľudia sú proti, radnica tvrdí, že zasiahnuť nemôže

V priestoroch nákupného centra na Vajanského ulici vznikne herňa. A to aj napriek negatívnym reakciám občanov.

Ilustračný obrázok k článku Na Vajanského otvoria kasíno: Ľudia sú proti, radnica tvrdí, že zasiahnuť nemôže
Foto: Anton Hrachovský

Pred nedávnom vzniklo v Nových Zámkoch nové nákupné centrum na Vajanského ulici. Stavba, ktorej predchádzala vlna nevôle obyvateľov bývajúcich nielen na sídlisku Juh, stojí už nejaký ten mesiac. K bežným obchodným prevádzkam však pribudne i kasíno, otvoriť by ho mali už budúci týždeň.

Mesto nezmôže nič?

A tak sa aj stane a to aj napriek tomu, že mesto vydalo ešte v auguste 2017 vyhlásenie, že kasíno v uvedenom nákupnom centre nebude. Mesto však už nie je majiteľom plochy a tak sú jeho možnosti situáciu ovplyvniť limitované.

Predaj plochy, na ktorej dnes nákupné centrum stojí, sa medzi obyvateľmi dodatočne stretol v vlnou odporu. Napriek ich nevôli i tak v novembri 2017 na Vajanského ulici otvorilo svoje brány. Nepomohla ani petícia.

V súvislosti s plánovanou prevádzkou herne zaslal terajší primátor Otokar Klein na Ministerstvo financií nesúhlasné stanovisko vedenia mesta. Túto informáciu potvrdil aj na poslednom mestskom zastupiteľstve.

Kasíno nemalo byť, ale bude

Podľa primátorových slov bolo mesto zo strany investora pri výstavbe centra ubezpečené, že sa v ňom herňa nachádzať nebude. „Napriek tomu sa investor rozhodol priestory v nákupnom centre pre herňu prenajať. Keďže sa jedná o súkromný majetok, mesto nemá možnosti, ako takýto prenájom zakázať. Povolenie na prevádzkovanie takýchto zariadení vydáva Ministerstvo financií SR. Mesto aj napriek tomu zaslalo na ministerstvo nesúhlasné stanovisko,“ vyjadril sa primátor Nových Zámkov Otokar Klein.

Za predaj trávnatej plochy na Vajanského ulici, na ktorej dnes nákupné centrum stojí, sa vyjadril poslanecký zbor ešte v minulom volebnom období. Z toho niektorí hlasujúci sedia v mestskom zastupiteľstve dodnes.

Nuž, tento prípad je len ďalšou ukážkou toho, ako to na komunálnej úrovni spackať.

Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM