Viktória Botošová Rôzne

Na toto sa vám zbehnú slinky! Na Veľkú noc môžeme navariť tradične a zároveň moderne, radia kuchári z novozámockej reštiky!

Zdravo pripravená pochúťka, ktorá ale nestráca punc tradície slovenského veľkonočného stola. Inšpirujte sa jednoduchými receptami novozámockých špičkových kuchárov.

Ilustračný obrázok k článku Na toto sa vám zbehnú slinky! Na Veľkú noc môžeme navariť tradične a zároveň moderne, radia kuchári z novozámockej reštiky!
Zdroj: Dnes24.sk

Neviete ešte čo budete variť? Rozmýšľate, že by ste vyskúšali niečo nové? Inšpirujte sa nápadmi kolektívu špičkových kuchárov z Bereku v Nových Zámkoch. Pripravil pre nás kompletné menu na veľkonočné sviatky. Inšpirujte sa receptami od kuchárov: Sipos František, Bečka Michal a Takács Tomáš a dajte nám vedieť ako sa vám obed vydaril!

Veľkonočná smotanová polievka s údeným mäsom

Suroviny :

  • 250g údeného mäsa (krkovička)
  • 250ml smotany na varenie
  • 100g pór
  • 100g slanina
  • 1,5l vývaru
  • 8ks zemiakov
  • 150g mrkva
  • 100g petržlen
  • 2 PL. maslo
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Postup prípravy: Pokrájame zemiaky, mrkvu a petržlen. Pridáme ich do vriaceho vývaru, osolíme a okoreníme. Polievku varíme približne pol hodinu, kým sa mrkva, petržlen a zemiaky celkom neuvaria do mäkka. Pokrájanú slaninu, pór a údené mäso speníme na masle a vložíme ich do polievky. Zahustíme a varíme ešte ďalších 10 minút. Na záver polievku zjemníme smotanou, dochutíme a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Kuracie paličky obalené v prosciutte na jemnej omáčke z medvedieho cesnaku podávané s drvenými zemiakmi na cibuľke

Suroviny:

  • 150g Kuracie prsia
  • 6 plátkov prosciutta
  • 100g medvedí cesnak
  • 50g jarná cibuľka
  • 200g varených zemiakov
  • 150ml slnečnicového oleja
  • 200ml sladkej smotany
  • soľ

Postup prípravy:

Kuracie prsia očistíme opláchneme v studenej vode, osušíme a rozkrojíme na tri hrubšie prúžky. Následne ich obalíme v prosciutte usmažíme na oleji v panvici a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku si osmažíme jarnú cibuľku , pridáme uvarené zemiaky, osolíme a rozdrvíme šťuchadlom na zemiaky. Na druhej panvici zohrejeme smotanu osolíme a pridáme medvedí cesnak. Okoreníme a necháme cca 8 minút variť. Následne rozmixujeme ponorným mixérom a vlejeme späť do panvice kde ju necháme zredukovať do zhustnutia.

Kolektív reštaurácie BEREK vám praje dobrú chuť!

Pripravil : Kolektív kuchárov reštaurácie BEREK v Nových Zámkoch.
(Sipos František, Bečka Michal a Takács Tomáš)
Foto: Reštaurácia BEREK

Pripravte si veľkonočné menu s profesionálmi z Bereku!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM