Na toto sa vám zbehnú slinky! Na Veľkú noc môžeme navariť tradične a zároveň moderne, radia kuchári z novozámockej reštiky!
Zdravo pripravená pochúťka, ktorá ale nestráca punc tradície slovenského veľkonočného stola. Inšpirujte sa jednoduchými receptami novozámockých špičkových kuchárov.
Neviete ešte čo budete variť? Rozmýšľate, že by ste vyskúšali niečo nové? Inšpirujte sa nápadmi kolektívu špičkových kuchárov z Bereku v Nových Zámkoch. Pripravil pre nás kompletné menu na veľkonočné sviatky. Inšpirujte sa receptami od kuchárov: Sipos František, Bečka Michal a Takács Tomáš a dajte nám vedieť ako sa vám obed vydaril!
Veľkonočná smotanová polievka s údeným mäsom
Suroviny :
- 250g údeného mäsa (krkovička)
- 250ml smotany na varenie
- 100g pór
- 100g slanina
- 1,5l vývaru
- 8ks zemiakov
- 150g mrkva
- 100g petržlen
- 2 PL. maslo
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup prípravy: Pokrájame zemiaky, mrkvu a petržlen. Pridáme ich do vriaceho vývaru, osolíme a okoreníme. Polievku varíme približne pol hodinu, kým sa mrkva, petržlen a zemiaky celkom neuvaria do mäkka. Pokrájanú slaninu, pór a údené mäso speníme na masle a vložíme ich do polievky. Zahustíme a varíme ešte ďalších 10 minút. Na záver polievku zjemníme smotanou, dochutíme a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Kuracie paličky obalené v prosciutte na jemnej omáčke z medvedieho cesnaku podávané s drvenými zemiakmi na cibuľke
Suroviny:
- 150g Kuracie prsia
- 6 plátkov prosciutta
- 100g medvedí cesnak
- 50g jarná cibuľka
- 200g varených zemiakov
- 150ml slnečnicového oleja
- 200ml sladkej smotany
- soľ
Postup prípravy:
Kuracie prsia očistíme opláchneme v studenej vode, osušíme a rozkrojíme na tri hrubšie prúžky. Následne ich obalíme v prosciutte usmažíme na oleji v panvici a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku si osmažíme jarnú cibuľku , pridáme uvarené zemiaky, osolíme a rozdrvíme šťuchadlom na zemiaky. Na druhej panvici zohrejeme smotanu osolíme a pridáme medvedí cesnak. Okoreníme a necháme cca 8 minút variť. Následne rozmixujeme ponorným mixérom a vlejeme späť do panvice kde ju necháme zredukovať do zhustnutia.
Kolektív reštaurácie BEREK vám praje dobrú chuť!
Pripravil : Kolektív kuchárov reštaurácie BEREK v Nových Zámkoch.
(Sipos František, Bečka Michal a Takács Tomáš)
Foto: Reštaurácia BEREK