Anton Hrachovský Správy

Na Slovensku iba v Nových Zámkoch: Do mesta zavíta socha posvätená pápežom

V Nových Zámkoch sa bude konať zasvätenie sa Fatimskej Panne Márii. Do nášho mesta ako jediného na Slovensku zavíta socha požehnaná pápežom Františkom.

Zdroj: YouTube.com

Socha Fatimskej Panny Márie, ktorú pri stom výročí Fatimských zjavení požehnal Svätý Otec pápež František, sa v rámci Slovenska ocitne exkluzívne iba v Nových Zámkoch. Na farnosti Nové Zámky pobudne od 28. do 29. augusta 2019.

Na Slovensku jedine v Zámkoch

Socha Panny Márie cestuje aktuálne po celej Európe a v rámci svojej cesty ju môžu vidieť aj Slováci. Musia však navštíviť Nové Zámky.

Socha Fatimskej Panny Márie bude na Slovensku prítomná len vo Farskom kostole Povýšenia svätého Kríža v Nových Zámkoch na Hlavnom námestí.

Slávnostná svätá omša so sviečkovým sprievodom a zasvätením sa Panne Márii sa uskutoční v stredu (po maďarsky) resp. vo štvrtok (po slovensky) 29. augusta o 19:00. „Všetci veriaci sú na túto mimoriadnu udalosť srdečne pozvaní,“ informovala stránka Biskupstva Nitra na sociálnej sieti.

Fatimské zjavenie Panny Márie sa datuje k 13. máju 1917, keď sa v portugalskej Fatime údajne zjavila dvom deťom – deväťročnému Franciscovi, sedemročnej Jacinte. Zjavenia mali pokračovať raz mesačne až do 13. októbra 1917. Neskôr ich uznala katolícka cirkev.

Pápež František svätorečil týchto súrodencov v roku 2017. Súrodenci sú podľa katolíckej cirkvi doteraz najmladšími svätými, ktorí neboli martírmi. V roku 2000 ich blahorečil aj pápež Ján Pavol II.

Program

streda 28. augusta 2019

  • 19:00 – Slávnostná svätá omša so sviečkovým sprievodom v maďarskom jazyku. Po sprievode sa bude konať Prijatie do Škapuliara a modlitby v slovenskom i maďarskom jazyku.

štvrtok 29. augusta 2019

  • 07:30 – Modlidba Liturgie hodín s slovenskom jazyku
  • 08:30 – Spovedanie (do 19:30)
  • 08:45 – Eucharistické požehnanie
  • 09:00 – Svätá omša v slovenskom jazyku
  • 15:00 – Premietanie videa o Fatimskej soche v maďarskom a slovenskom jazyku / Príhovor misionárov v maďarskom jazyku
  • 17:00 – Svätá omša v maďarskom jazyku (Príhovor misionárov v slovenskom jazyku po omši)
  • 18:30 – Modlitba ruženca v slovenskom jazyku
  • 19:00 – Slávnostná svätá omša v slovenskom jazyku so sviečkovým sprievodom / Rozlúčenie sa so sochou Panny Márie

Parkovanie áut a autobusov bude podľa oznamu Biskupstva Nitra možné pri plavárni i pri Františkánskom kostole a kláštore.

Na videu a v priloženej fotogalérii: Návšteva pápeža Františka v portugalskom pútnickom meste Fatima v roku 2017 pri príležitosti 100. výročia Fatimských zjavení.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Pápež František na návšteve v portugalskom pútnickom meste Fatima v máji 2017
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM