Anton Hrachovský Hokej

Na piaty raz to vyšlo: Nové Zámky porazili úradujúceho majstra, FOTO

Uplynulý týždeň zakončili novozámockí hokejisti zápasom v Nitre. Na tamojšom štadióne to bol súboj úradujúceho majstra s tipsportligovým nováčikom.

Ilustračný obrázok k článku Na piaty raz to vyšlo: Nové Zámky porazili úradujúceho majstra, FOTO
Foto: Rastislav Búgel

Zápas sa začal vo veľmi dobrej atmosfére o ktorú sa starali obidva tábory. Domáci hráči mali výhodu presilovej hry, v ktorej nastrelil žrdku navrátilec do zostavy Kutálek. Na druhej strane potvrdil známe pravidlo nedáš–dostaneš Rehák, ktorý pretlačil puk za Hartzella – 0:1. V 8. minúte vyhrávali hostia už o dva góly, keď zakombinovala fínska dvojica Saarinen – Mäkinen a druhý menovaný namieril presne. V 19. minúte sa ocitol v dobrej príležitosti Slovák, ale bránu minul.

Na začiatku druhej tretiny začali aktívne domáci, keď si vybojovali presilovú hru o dvoch hráčov. V nej Ordzovenský ponúkol prihrávku najskôr Slovákovi a následne Copeovi, ale Lundström enormnému tlaku odolal. V 27. minúte prekonali domáci brankára Lundströma, ale ten tesne predtým posunul bránu a gól tak neplatil. V 31. minúte znovu pretlačili domáci puk za hosťujúceho brankára, ale opäť ich prerušil hvizd rozhodcov a následne sa rozpútala menšia šarvátka.

Nitrania v úvode 3. tretiny ustáli presilovú hru, po ktorej mal veľkú príležitosť na zníženie Milam, ale jeho strela spomedzi kruhov skončila len na betóne švédskeho brankára. V 52. minúte odviedol dobrú prácu v predbránkovom priestore Lelkeš, ktorého puk ešte Hartzell vyrazil, na dorážku Čaládiho však už bol prikrátky. Odpoveď domácich bola veľmi rýchla. Zníženie prišlo v 53. minúte z hokejky Milama. V 57. minúte sa puk odrazil na modrú čiaru k Pupákovi, ktorého strelu Lundström vyrazil a následne si poradil aj s dorážkou Šišku. Nitrania si už tlak nevypracovali a Nové Zámky si výhru udržali.

HK Nitra – HC Nové Zámky 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Andrej Kmeč, tréner Nitry: „Nemali sme agresívny vstup do zápasu a nevytvorili sme si tlak. Škoda tej presilovky na začiatku, kde sme ju odohrali veľmi zle, ale Nové Zámky, ako všetky zápasy proti nám, podali veľmi dobrý výkon. Dnes okrem tej prvej tretiny rozhodlo naše nevyužitie mnohých šancí. Možno ten tretí gól, keď Zámky odskočili na tri góly a už nebol čas ani sily to zvrátiť.“

Štefan Mikeš, tréner Nových Zámkov: „Sme veľmi radi po tých nezdaroch, ktoré sme mali predtým, že sme konečne bodovali. Už predošlé zápasy vonku sme hrali dobre, mali sme šance, ale jednoducho sme nestrelili góly. Dnes sa nám to podarilo v oslabení, tam nás to nakoplo a získali sme väčšiu sebadôveru a prvú tretinu sme uhrali veľmi dobre. Nevyužili sme tam síce presilovku 5 na 3, ale hrali sme dobre. Súper mal šance a jeho kvalita je jasná. Uvedomovali sme si to, ale chceli sme sa chytiť. Boli sme dosť drzí do brány a dali sme z troch gólov dva po dorážke. Pred vlastnou bránou sme mali tiež dobrú organizáciu hry.“

Góly: 53. Milam (Šiška) – 5. Rehák (Fábry), 8. Mäkinen (Saarinen, Kytnár), 52. Čaládi (Lelkeš). Rozhodovali: Lokšík, Stano – Synek, Tvrdoň,, vylúčení: 8:8, navyše: Ručkay (Nitra) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 3100 divákov.

Zostavy:

HK Nitra: Hartzell – Milam, Ordzovenský, Pupák, Mezei, Korím, Meland, Šimurda – Cope, Slovák, Šille – Ručkay, Krištof, Šiška – Bajtek, Štefanka, Kutálek – Múčka, Paukovček, Piačka,
HC Nové Zámky: Lundström – Sandgrén, Čížek, Drtina, Cardwell, Mäkinen, M. Chovan, Maier – McParland, Brabenec, Hudec – Saarinen, Kytnár, Paulovič – Lavrovs, Čaládi, Lelkeš – Fábry, Rehák, Tibenský.

Foto: Rastislav Búgel

Impozantná séria sa skončila: Nitra doma podľahla Novým Zámkom
35
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM