Anton Hrachovský Kultúra

Na milovníkov štipľavého čaká pálivá výzva: V Zámkoch sa bude súťažiť v jedení chilli

V posledný prázdninový deň bude v ústach niektorých Novozámčanov poriadne horieť. Budeme svedkami, na naše končiny, netradičnej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Na milovníkov štipľavého čaká pálivá výzva: V Zámkoch sa bude súťažiť v jedení chilli
Zdroj: Čípoš Laci Chilli

Na Novozámčanov, ale i všetkých milovníkov štipľavého čaká už čoskoro poriadne pikantná výzva. V Nových Zámkoch sa bude 31. augusta konať ´Čípoš rozlúčka s letom´. Pôjde o súťaž v jedení štipľavých chili papričiek, no na stole sa objavia aj super štipľavá pizza a najštipľavejšia klobása na svete.

Súťaž v jedení čili

„Súťaž bude spočívať vo viacerých štipľavosťou stupňujúcich sa kolách, v ktorých budú súťažiacim podávané čerstvé chilli papričky, spracované chilli a jedlá z chilli,“ informoval Ladislav Baraňay, organizátor súťaže. Registrácia a krátka inštruktáž pre súťažiacich bude prebiehať len priamo na podujatí v čase od 18:00 do 19:00.

Podujatie sa odohrá od 19:00 v areáli astronomického kabinetu na Tabakovej ulici. Večer navyše spríjemní živým koncertom rock´n´rollová skupina Kvádro. Vstup je zdarma a pre výhercov sú prichystané finančné ceny.

Bude to poriadne pálivé

„Každý návštevník podujatia bude mať možnosť nesúťažnej ochutnávky. Ako špecialitu sme si pripravili pečenie najštiplavejšej pizze na svete vo veľkej pizza peci a degustáciu najštipľavejšej klobásky na svete – Madolly,“ dodal Ladislav Baraňay.

Návštevníci sa môžu tešiť na čerstvé Aji Charapity z Južnej Ameriky s vynikajúcou chuťou a príjemnou štipľavosťou ale aj na rekordové druhy ako Carolina Reaper a Trinidad Moruga Scorpion.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM