Anton Hrachovský Krimi

Muž použil trik s platením: Doplatila na to predavačka, polícia prosí o pomoc, FOTO

Polícia v Nových Zámkoch pátra po osobe, ktorá by mohla pomôcť objasniť jeden z prípadov. Nepoznáte ju náhodou?

Ilustračný obrázok k článku Muž použil trik s platením: Doplatila na to predavačka, polícia prosí o pomoc, FOTO
1
Galéria
Zdroj: TASR

Polícia v Nových Zámkoch vyšetruje podvod, ktorého obeťou sa stala predavačka v obchode. Ide o starý trik páchateľa, kedy zneprehľadní situáciu pri platení, aby ju nakoniec využil vo svoj prospech.

„Neznámy muž si vybral tovar v hodnote 10,99 eur a zaplatil zaň 200 eurovou bankovkou. Žena za pultom mu ochotne vydala 189 eur a jeden cent. Pri prevzatí hotovosti si však zákazník obchod rozmyslel, peniaze aj tovar jej vrátil a žiadal späť 200-eurovku,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

„Pokladníčka transakciu stornovala a peniaze vrátila. Vzápätí si však muž vybral iný tovar a zaplatil s tou istou bankovkou. Pri tejto transakcii nahnevane upozornil predavačku, že mu vydala zle a peniaze jej vrátil a vzal si svoju dvestovku,“ dodáva polícia s tým, že poškodená zistila až po odchode dotyčného, že jej v pokladni chýba viac ako 290 eur.

Polícia upozorňuje obchodníkov na opatrnosť pri finančných transakciách so zákazníkmi, ktorí pri nákupe urobia okolo seba chaos, zneprehľadnia situáciu a nakoniec odídu bez nakúpeného tovaru, ale s vašimi peniazmi.

„Osoba na záberoch by mohla byť svedkom tejto udalosti a polícii k veci poskytnúť viac informácií. Akékoľvek informácie k jej totožnosti je možné podať polícii na t.č. 158, prípadne priamo na ktoromkoľvek policajnom oddelení, alebo do správy na facebookovej stránke Polícia SR – Nitriansky kraj,“ dodávajú muži zákona.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Možný svedok podvodu s platením v obchode
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM