Viktória Botošová Samospráva

Mnohým Novozámčanom vŕta v hlave: Zverejnenie zápisnice trvá aj pár týždňov, čo je za tým?

Zverejňovanie zápisníc zo zasadnutí novozámockého zastupiteľstva trvá podľa niektorých našich čitateľov dlho. Takto to vidí radnica.

Ilustračný obrázok k článku Mnohým Novozámčanom vŕta v hlave: Zverejnenie zápisnice trvá aj pár týždňov, čo je za tým?
Zdroj: TASR

Verní čitatelia sa na našu redakciu pravidelne obracajú s rôznymi otázkami, podnetmi, či prosbami. Nejedného zaujalo spracovávanie zápisnice z rokovaní novozámockého zastupiteľstva, nakoľko spracovanie zápisnice trvá a jej zverejnenie na stránke nášho mesta býva s väčším časovým odstupom.

Ukončením mestského zastupiteľstva a rozídením sa poslancov, sa to však ani zďaleka nekončí a na novozámockom mestskom úrade majú čo robiť aj dávno po jeho ukončení. Posledné zasadnutie začalo ráno o deviatej hodine a trvalo skoro až do jedenástej hodiny večera. Spracovanie rozsiahlej zápisnice z takéhoto rokovania vraj nie je vôbec jednoduchá záležitosť a novozámockí úradníci majú čo robiť.

„Zápisnica zo zasadnutia MsZ, ktoré sa konalo dňa 16. septembra 2015 bude zverejnená na webstránke mesta v priebehu dňa 13.10. 2015. Spracovanie zápisnice a jej zverejnenia trvá dlhšie z dôvodu, že sa jedná o mimoriadne rozsiahli dokument, cca. 100 strán a po jej napísaní je nevyhnutné, aby ju overili aj overovatelia, čiže poslanci MsZ,“ vysvetlila nám pred pár dňami Petronela Bernáth, MsÚ Nové Zámky.

Dlhšie trvalo aj zverejnenie zápisnice z letného VI. zasadnutia poslancov, ktoré sa konalo 29. júna a trvalo tiež pekných pár hodín. Táto zápisnica má neuveriteľných 167 strán, čo je dosť slušné v porovnaní so zápisnicou zo VII. zasadnutia, ktorá ich má len 20. Pár týždňov trvalo aj spracovanie zápisnice z VIII. zasadnutia zo dňa 16. septembra 2015. Hoci sa už blíži ďalšie, zápisnica bola na oficiálnej stránke mesta Nové Zámky zverejnená až dnes ráno, 15.10. 2015 a má úctyhodných 87 strán.

Aj tieto témy sa rozoberali na ostatnom zasadnutí novozámockého parlamentu:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM