Krimi

Mladík z okresu Nové Zámky skončil v rukách polície: Mal lúpiť na východe

Mladý muž z okresu Nové Zámky si poriadne zavaril. Spolu so svojimi kumpánmi mal na stanici v Košiciach prepadnúť mladíka.

Ilustračný obrázok k článku Mladík z okresu Nové Zámky skončil v rukách polície: Mal lúpiť na východe
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Troch mladíkov, z toho dvoch vo veku 16 rokov a jedného 22-ročného, obvinila polícia z lúpežného prepadnutia pred budovou železničnej stanice v Košiciach, ku ktorej došlo v piatok (20. 8.).

Najstarší z nich je stíhaný vo väzbe. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová.

Dvaja Košičania a jeden mladík z okresu Nové Zámky mali prepadnúť 18-ročného muža. „Obvinení opakovane od mladíka pýtali peniaze. Odbil ich s tým, nech ‚vypadnú‘. Trio však bolo neodbytné, a tak im povedal, že volá políciu. Obvinení začali 18-ročného mladíka ťahať, keď chcel ísť do vestibulu stanice. Počas ťahanice a zápasenia mu ukradli peňaženku s vyše 50 eurami a mobilný telefón. Potom z miesta utiekli,“ spresnila s tým, že po chvíli sa na miesto vrátili, vrátili peňaženku a opäť utiekli.

Prečítajte si tiež

Peňaženka však bola prázdna. „Poškodenému mladíkovi spôsobili škodu približne 350 eur,“ dodala Mésarová.

Privolaní policajti troch podozrivých, ktorí zodpovedali popisu, spozorovali pred plavárňou na Rooseweltovej ulici. Všetci traja sa k činu priznali a policajtom dobrovoľne vydali ukradnuté veci.

Za uvedený čin hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvým sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM