Krimi

Mladík nezvládol riadenie a nabúra: Po nehode nafúkal takmer 1,7 promile!

Nitrianska krajská polícia pravidelne upozorňuje na prípady, kedy hlavú úlohu zohral alkohol za volantom. Zdá sa, že niektorí vodiči sú nepoučiteľní.

Ilustračný obrázok k článku Mladík nezvládol riadenie a nabúra: Po nehode nafúkal takmer 1,7 promile!
3
Galéria

Polícia zverejnila zoznam prípadov s alkoholovými prehreškami. V jednom prípade sa jazda pod vplyvom skončila nehodou.

Dopravní policajti z Nových Zámkov riešili zo soboty na nedeľu v Šuranoch na ul. SNP dopravnú nehodu.

Vodič nafúkal

„25-ročný vodič viedol vozidlo Opel Astra po ul. SNP a následne na kruhovom objazde smerom na obec Úľany nad Žitavou neodbočil doprava, ale prešiel rovno a narazil do oceľového zábradlia a taktiež do dopravného značenia ´Daj prednosť v jazde´," informuje polícia.

Našťastie, k zraneniam pri nehode nedošlo. Vzniknutú škodu odhadli na približne 1 000 eur.

„Vodič bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom. Nafúkal 0,81 mg/l, čo predstavuje 1,69 promile," dodáva polícia.

Prečítajte si tiež

Okrem tohto vodiča, ktorého jazdu zastavila až nehoda, polícia zaznamenala ďalších šoférov jazdiacich s alkoholom v krvi:

Ďalší previnilci

50-ročný muž v Štúrove nafúkal 2,77 promile,19-ročný muž v Šali nafúkal 2,25 promile, 38-očný vodič v Zlatých Moravciach nafúkal 2,17 promile, v Želiezovciach 1,94 promile nafúkal 39-ročný muž. Ďalší prípad zistili v podobe 33-ročného muža v obci Nová Ves nad Žitavou (1,85 promile), 60-ročný muž v obci Veľký Lapáš nafúkal 1,83 promile a 25-ročný muž v Zlatých Moravciach nafúkal 1,63 promile.

„Všetci vodiči sa dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a až do svojho vytriezvenia si posedeli v policajnej cele. Jesenné vinobrania sú lákavé, ale nechoďte na takéto podujatia autom. Vodiči by si mali už konečne vstúpiť do svedomia a pri akomkoľvek požití alkoholu si radšej na svoju prepravu privolať taxislužbu," dodáva nitrianska krajská polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Dopravná nehoda v Šuranoch
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM