Anton Hrachovský Krimi

Mladík mal kradnúť na zábave v Zámkoch: Pred políciou sa dal na útek, no bez úspechu

Mestskí policajti z Nových Zámkov zasahovali proti mladíkovi podozrivému z krádeže. Dotyčný sa dal najprv na útek, to mu však nepomohlo.

Ilustračný obrázok k článku Mladík mal kradnúť na zábave v Zámkoch: Pred políciou sa dal na útek, no bez úspechu
Zdroj: Dnes24.sk

Cez víkend sa v Nových Zámkoch konala zábava v priestoroch kina Mier. Malo ísť o akúsi spomienku na časy, keď sa na tomto mieste odohrávali diskotéky a fungoval tu známy bar.

Podozrivý mladík

Medzi návštevníkmi musela zasahovať i mestská polícia. Incident sa odohral v nedeľu 27. októbra nadránom. „O 02:50 letného času informoval hliadku príslušník Mestskej polície Nové Zámky, ktorý bol mimo služby, že zistil podozrivú osobu. Malo ísť o mladého muža,“ informoval Jozef Tököly, náčelník Mestskej polície Nové Zámky.

„Mladík vošiel do jedného z motorových vozidiel zaparkovanom na parkovisku pred Kinom Mier, kde sa konala spoločenská akcia a choval sa vo vozidle podozrivo. Na základe otázok, na ktoré nevedel podozrivý muž odpovedať, bol vyzvaný, aby išiel s príslušníkom MsP mimo služby do vnútorných priestorov kina, kde sa vzniknutá situácia vyjasní,“ uviedol Tököly.

Neskôr sa dal na útek

„Počas presunu k hlavnému vchodu vybehla z kina žena, ktorá požiadala prítomných o pomoc, nakoľko jej bol odcudzený mobilný telefón s kľúčmi od motorového vozidla. Po tejto udalosti podozrivý mladý muž spanikáril, podal kľúče od auta príslušníkovi mestskej polície mimo služby a dal sa na útek,“ opísal incident Jozef Tököly.

Privolaná hliadka mestskej polície so služobným psom začala po podozrivom mužovi pátrať a spozorovala ho na ulici F. Kapisztóryho. „Po dostihnutí odhodil mobilný telefón do kríkov a napriek opakovaným výzvam, aby upustil od svojho konania, pokračoval v úteku. Bolo potrebné použiť donucovacie prostriedky, nakoľko aj po zadržaní kládol aktívny odpor,“ vysvetlil policajný náčelník.

Podľa policajných informácií začal podozrivý muž po zadržaní spolupracovať. „Po odcudzení mobilu a kľúčov sa pokúsil vozidlo naštartovať a keď sa mu to nepodarilo, mal v úmysle odcudziť z vozidla cenné veci. Po jeho odhalení mu nezostávalo nič iné ako sa dať na útek. Neskôr bolo zistené, že v priestoroch, kde prebiehala spoločenská akcia, na sociálnych zariadeniach bolo nájdená odhodená peňaženka s porozhadzovaným obsahom, okrem peňazí,“ vysvetlil náčelník mestskej polície Jozef Tököly a dodal, že polícia predpokladala, že kradol nielen mladý muž, ale mal aj spoločníkov.

Podľa policajného náčelníka má ísť o podozrivého mladíka s trvalým bydliskom v Šali. „Nakoľko skutok javil známky trestného činu udalosť bola oznámená príslušníkom OO PZ SR Nové Zámky, ktorí sa na miesto dostavili a prípad prevzali. Odcudzené veci boli majiteľke vrátené,“ dodal na záver Tököly.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM