Anton Hrachovský Iné športy

Mladí pretekári z okresu získali tretinu víťazstiev, blíži sa finále v Zámkoch

Mladí Zámčania si na Školských Majstrovstvách kraja pripísali až tretinu víťazstiev. Víťazi zároveň postupujú na Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa odohrajú tiež v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Mladí pretekári z okresu získali tretinu víťazstiev, blíži sa finále v Zámkoch
Foto: Anton Hrachovský

Štadión AC Nové Zámky na Sihoti bol 13. júna 2017 dejiskom Školských Majstrovstiev Nitrianskeho kraja žiakov a žiačok základných škôl. Uvádzame výsledky žiakov/žiačok z Nových Zámkov, ktorí sa umiestnili v prvej trojke.

Zámčania sa opäť nestratili

Pretekári z nášho okresu získali tretinu prvenstiev, darilo sa aj atlétom z Nových Zámkov. Medzi žiakmi v behu na 300m získal Marek Valo zo ZŠ Devínska druhé miesto, na 1000-metrovej trati dominoval s vyše 15-sekundovým náskokom Karol Dráfi zo ZŠ G.Czuczora. Skok do výšky vyhral Denis Gondžala (ZŠ G.Bethlena), ktorý zdolal výšku 170 centimetrov. V hode loptičkou si pripísal tretie miesto Jakub Zattovics (ZŠ Nábrežná), ktorý ju poslal 68,55 m ďaleko.

Kategóriu dievčat reprezentovala úspešne Janka Kusyová (ZŠ G.Bethlena), ktorá zabehla na 300-metrovej trati čas 42,94, čo jej vynieslo strieborný stupienok. Rovnako dobre si počínala aj v skoku do výšky, kde svoj 153-cm pokus premenila na zisk prvého miesta. V dievčenskej štafete 4×60m unikol Novozámčankám bronzový stupienok iba o chlp.

Víťazi sa stretnú v Zámkoch

V rámci bodovania družstiev skončili zámockí žiaci (ZŠ Nábrežná) na 7. mieste, žiačky obsadili tretiu priečku (ŽŠ G.Bethlena).

Víťazné školské družstvá v jednotlivých kategóriách a víťazi individuálnych disciplín mimo štafiet majú právo postupu na Majstrovstvá Slovenska jednotlivcov a družstiev, ktoré sa uskutočnia v utorok 20. júna 2017 v Nových Zámkoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM