Anton Hrachovský Samospráva

Milovníci filmov sa potešia: Mesto chce vybaviť amfiteáter modernou technológiu

Zážitok zo sledovania filmov v novozámockom amfiteátri by mohol dostať nový rozmer. Poslanci schválili žiadosť o jeho modernizáciu.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci filmov sa potešia: Mesto chce vybaviť amfiteáter modernou technológiu
Foto: Anton Hrachovský

Pre tých, ktorí si filmový zážitok radi vychutnávajú v najvyššej kvalite, má vedenie mesta zaujímavé správy. Novozámocká radnica sa zapojí do výzvy, ktorú v rámci ´Programu 4. – Rozvoj audiovizuálnych technológií v Slovenskej republike´ vyhlásil Audiovizuálny fond. Rozhodli o tom poslanci na septembrovom mestskom zastupiteľstve. Konkrétne sa jedná o zdigitalizovanie miestneho amfiteátra. Ešte v roku 2012 prešlo týmto procesom aj novozámocké kino Mier.

Moderný amfiteáter V Nových Zámkoch

Radnica sa bude uchádzať o dotáciu v podprograme ´4.1.: Obstaranie premietacej digitálnej technológie D – Cinema´ podľa štandardov DCI. Digitalizáciou amfiteátra má vzniknúť väčší priestor pre zvýšenie jeho atraktivity vďaka aktuálnym titulom, v zdravej kombinácii s európskymi a festivalovými dielami, ktorých podiel by sa týmto krokom významne zvýšil. Amfiteáter v Nových Zámkoch by sa týmto stal ďalším unikátnym amfiteátrom na Slovensku digitalizovaným pomocou technológie štandardu DCI.

Predpokladaný rozpočet projektu

  • Celková výška oprávnených výdavkov: 79 428,00 eur
  • Výška nenávratného finančného príspevku 39 714,00 eur
  • Spolufinancovanie Mesta Nové Zámky: 50 % z celkovej sumy, t.j. 39 714,00 eur

Technológia DCI

Digital Cinema Initiatives, LLC (DCI) je výsledkom dohody viacerých filmových štúdií, ktorá bola prijatá za účelom zavedenia kvalitatívnych štandartov v digitálnych kinách. Ide o štandart nastupujúceho formátu plne digitalizovanej komerčnej projekcie filmov. Zavedený bol v marci 2002 poprednými hollywoodskymi filmovými spoločnosťami Metro-Goldwyn-Mayer, Paramount Pictures, Sony Pictures Entertainment, 20th Century Fox, Universal Studios, The Walt Disney Company a Warner Bros.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM