Správy

Míľová prechádzka mamičiek s kočíkmi: Nezastaví ich ani počasie!

Únia materských centier spolu so svojimi členmi a sympatizantmi pripravuje 10. ročník najväčšej oslavy Dňa matiek - Míľa pre mamu. Cieľom podujatia je zdôrazniť nenahraditeľnosť matky v našich životoch a tú si pripomenú aj Novozámčania. A chýbať nebude ani bohatý program.

Ilustračný obrázok k článku Míľová prechádzka mamičiek s kočíkmi: Nezastaví ich ani počasie!
Zdroj: Webnoviny.sk

Podujatie sa bude konať v sobotu 11. mája 2013 v mnohých mestách, sprevádzané zaujímavým kul­túrnym programom určeným pre širokú verejnosť.

Aj Mesto Nové Zámky a Materské centrum Nezbedko pripravilo na tento deň zábavné rodinné popoludnie. V Kine Mier od 15:00 hod. do 18:00 hod. budú prebiehať tvorivé dielne, mini športové súťaže pre deti, maľovanie na tvár, masáž pre mamičky /v intim zóne/, pletenie šálu, hasičské auto, predaj tombolových lístkov, predaj magnetiek na podporu Materského centra Nezbedko.

A samozrejme to najdôležitejšie – medzi 16:00 hod. a 17:00 hod. rodinná prechádzka „míľový pochod“ popri mŕtvom ramene rieky Nitra smerom k mostu pri Kauflande a späť do Kina Mier.
Potom – losovanie tomboly a zabávať budú šašovia Pipo a Pupo.

Vstup na podujatie je zadarmo.

11. máj 2013 bude nielen jubilejný, ale opäť niečím výnimočný a rekordný . Organizátori veria, že aj počet zaregistrovaných účastníkov, ktorí v čase medzi 15.00 – 18.00 hod. prejdú symbolickú 1 míľu vysoko presiahne číslo 20.000. 

Každý ročník je niečím výnimočný a prekonáva rekordy. Či už vo svojich začiatkoch ako Guinessov rekord v tlačení kočíkov, či od roku 2007 ako Míľa pre mamu, kedy každý ročník bol rekordný vďaka narastajúcemu počtu zaregistrovaných ľudí. Doteraz najvyššou účasťou sa môže popýšiť rok 2011, kedy počet organizátorov vzrástol až na 44 a v rámci celého Slovenska sa Míle pre mamu zúčastnilo rekordných 19. 484 ľudí.

Rok 2012 bol zase výnimočný veľmi nepriaznivým počasím takmer vo všetkých organizujúcich mestách na Slovensku, ale i v zahraničí.  Po prvýkrát rekordy v účasti nepadli. Počet zúčastnených bol   14 192, ale hodnotným sa stalo práve to, že táto míľa preverila našu ľudskú silu, naše odhodlanie, schopnosti improvizovať a ochotu podporiť Míľu pre mamu za každého počasia.

Míľa pre mamu 2013 je v plnom prúde a  už počas príprav začali padať prvé rekordy.   Prvým je rekordný počet organizátorov. Tento rok s Úniou spolupracuje na Míli pre mamu až 61 materských rodinných centier a sympatizantov. Okrem slovenských centier sa pridali aj materské centrá z Írska, zo Srbska a z Českej Republiky. Ďalším rekordom Míle pre mamu 2013 je už samotný fakt, že je to jej jubilejný 10. ročník.

Snahou organizátorov – dobrovoľníkov je pripraviť príjemné rodinné popoludnie, ktoré by aspoň na jeden deň v tejto uponáhľanej a mnohokrát na materiálne veci zameranej dobe povýšila materstvo na najdôležitejšiu rolu nielen v živote ženy, ale aj životoch celej spoločnosti.

Míľa pre mamu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM