Tomáš Batiz Hokej Hokej

Mikulášski hokejisti privítali Nové Zámky: O víťazovi rozhodla prvá tretina VIDEO

Prvá hokejová liga mala svoje pokračovanie zápasmi 43. kola, v ktorom hokejisti Liptovského Mikuláša privítali na svojom domácom ľade Nové Zámky.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášski hokejisti privítali Nové Zámky: O víťazovi rozhodla prvá tretina VIDEO
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Pre oko atraktívny zápas dvoch popredných tímov tabuľky sa začal lepšie vyvíjať pre hostí, ktorí v úvode zaskočili dobrou hrou domácich hokejistov. V 7. minúte Nové Zámky zužitkovali lepší úvod do zápasu a otvorili skóre po góle Hudeca. Svoju dominanciu potvrdili hostia už o pár minút, keď v 13. minúte zmrazil prítomných fanúšikov mikulášskeho hokeja Frolík, ktorý zakončil peknú kombináciu hostí. „Prvá tretina bola z našej strany ustráchaná. Slabo sme korčuľovali a nehrali sme vôbec do tela,“ informuje po zápase Ivan Droppa, asistent trénera Liptovského Mikuláša.

V druhej tretine Liptáci ožili

Domáci hokejisti po nevydarenom vstupe do zápasu ožili v druhej časti hry, v ktorej sa im viackrát podarilo sľubne ohroziť bránku súpera. V 30. minúte Liptáci znižovali po rýchlej kombinácii, ktorú zavŕšil Sukeľ dorážkou do odkrytej časti brány. Po kontaktnom góle mikulášski hokejisti pokračovali v tlaku. V 38. minúte mal počas presilovky dobrú šancu Cibuľa, ale jeho puk sa nedostal za brankára súpera. O minútu neskôr sa dobrou strelou prezentoval Burzala, ktorú tesne pred bránou tečoval Jabrocký, ale ani jeho pokus sa nezmestil medzi tri žrde Nových Zámkov. „V druhej tretine sa náš výkon zlepšil. Škoda tých nevyužitých šancí,“ pokračoval Droppa

V záverečnej tretine si hostia výsledok postrážili

Do tretej tretiny nastúpili domáci hráči hnaní peknou diváckou kulisou, keď si cestu na zimný štadión našlo niečo vyše 1000 platiacich divákov. Už v 48. minúte sa snažil o vyrovnanie Uram, ktorý z pravej strany tvrdou strelou mieril tesne nad. Tlak Liptákov pokračoval aj v nasledujúcich sekundách. Nové Zámky sa stiahli do vlastného pásma z čoho pramenili pokusy Lichanca a Sukeľa, no ani po jednom gól neprišiel. V záverečných minútach sa aktívnou hrou prejavill Laco, ktorý to viackrát skúšal spoza brány. V 56. minúte jeho pokus vytlačil betónom brankár hostí – Chovan. Azda najväčšia šanca pre domácich hráčov prišla pár sekúnd pred koncom tretej tretiny. Uram perfektne našiel pred bránou Jabrockého, ktorý spomedzi viacerých hráčov poslal puk iba do tyče. Mikulášski hokejisti, tak v záverečnej tretine neskórovali, takže tri body zo zápasu poputujú do Nových Zámkov.

Očakávaný štart Križana sa odkladá

Viacerí fanúšikovia mikulášskeho hokeja sa tešili na návrat brankárskej legendy do brány Liptovského Mikuláša. Asistent trénera Ivan Droppa síce avizoval, že Križan by sa mal predstaviť v bráne v záverečných zápasoch základnej časti, avšak skúseného brankára zlomila choroba. „S Karolom je to trošku zložitejšie, pretože momentálne je v nemocnici. Uvidíme či sa dá do poriadku, aby mohol chytať v play-off,“ informuje Droppa.

Ako sme pred zápasom avizovali, Liptovský Mikuláš dnes posilnil Michal Šiška, ktorý vystuží obranné rady. „Ja si myslím, že pre nás je to dobrá posila do play-off. Mišo sa však ešte trošku musí zoznámiť s novým prostredím a hlavne s kolektívom,“ pokračuje v rozprávaní Ivan Droppa, asistent trénera Liptovského Mikuláša.

Posedný zápas v Detve

Záverečný zápas základnej časti odohrajú hokejisti Liptovského Mikuláša na ľade Detvy, ktorá potrebuje zabojovať o posledné body, aby si vylepšila umiestnenie pred play-off. „Každý súper je ťažký. Musíme hrať svoju hru, ako sme dnes hrali 40. minút. Ja verím v úspech, takže uvidíme ako to dopadne,“ dodal na záver Droppa.

Tréner Ivan Droppa odpovedá na otázky pred play-off
1
Galéria
FOTO: Liptovský Mikuláš - Nové Zámky
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM