Anton Hrachovský Rôzne

MHD v Štúrove sa darí: Jej služby využilo minulý rok vyše 100-tisíc cestujúcich

Služby MHD využilo v Štúrove vyše stotisíc cestujúcich. Nedávno pribudol nový moderný autobus.

Ilustračný obrázok k článku MHD v Štúrove sa darí: Jej služby využilo minulý rok vyše 100-tisíc cestujúcich
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Vyše 100-tisíc cestujúcich

Mesto Štúrovo krylo z mestského rozpočtu náklady na mestskú hromadnú dopravu (MHD) za rok 2016 vo výške 50 700 eur. Podľa slov primátora mesta Eugena Szabóa v rámci MHD spoločnosť Arriva vlani na svojich mestských linkách prejazdila takmer 62 800 kilometrov a prepravila 100 800 cestu­júcich.

„Tržby z predaja cestovných lístkov predstavovali čiastku 23-tisíc eur. V zmysle zákona o cestnej doprave MHD môže zabezpečovať iba taký subjekt, ktorý je držiteľom dopravnej licencie pre danú autobusovú linku. Naše mesto ešte v roku 2012 uzatvorilo desaťročnú zmluvu so spoločnosťou Arriva Nové Zámky, ktorá v Štúrove prevádzkuje jeden autobus na dvoch linkách. V zmysle zmluvy sa na každý rok dohodne rozsah spolupráce, na čo sa vykalkulujú náklady a na konci roka sa vykoná záverečné vyúčtovanie,“ vyhlásil primátor Szabó prostredníctvom webovej stránky mesta.

Nový, moderný autobus

Na začiatku spolupráce v roku 2012 na mestské linky nasadili ojazdený, vyše desaťročný autobus. „V uplynulých dvoch rokoch dopravca viackrát avizoval problémy z dôvodu poruchovosti autobusu. Zaznamenala sa vyššia spotreba pohonných hmôt, ako aj zvýšenie nákladov na opravy. Po dôkladnom zvážení jednotlivých možností sme sa so spoločnosťou dohodli, že v priebehu roka 2017 sa na naše linky nasadí úplne nový, moderný autobus. Od augusta sa uvedené zámery stali skutočnosťou,“ poznamenal primátor mesta Štúrovo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM