Anton Hrachovský Samospráva

Mestské zastupiteľstvo sa odohrá na NOVOM mieste: Ako to bude s účasťou verejnosti?

Rokovanie poslancov o budúcnosti mesta muselo byť pôvodne preložené. Ak sa ho chcete zúčastniť, dajte pozor.

Ilustračný obrázok k článku Mestské zastupiteľstvo sa odohrá na NOVOM mieste: Ako to bude s účasťou verejnosti?
Foto: Anton Hrachovský

Pôvodne sa malo druhé tohtoročné mestské zastupiteľstvo konať ešte 17. apríla. Pre situáciu ohľadom nového koronavirusu sa ho však primátor rozhodol odložiť. V kalendári tak padla voľba na nový termín. Je ním utorok 19. mája.

Kvôli snahe zabrániť šíreniu nákazy COVID-19 bude treba pri rokovaní poslancov a zástupcov mesta dodržať opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

Bežne sa zastupiteľstvo koná v Dome kultúry Kovak, tentoraz to však bude na novom mieste. Rokovať sa bude v historickej cisársko-kráľovskej jazdiarni.

Hlasovanie tradičným spôsobom

Poslanci budú sedieť za stolmi oddelene, s dodržaním predpísaných odstupov. Vzhľadom na technické obmedzenia budú hlasovať tradične – zdvihnutím ruky.

V jazdiarni bude obmedzený počet miest pre verejnosť, vstup bude umožnený len do naplnenia povolenej kapacity.

Opatrenia pre verejnosť

„Osobám s rizikom akútneho respiračného ochorenia ako sú horúčka, kašeľ, nádcha či sťažené dýchanie nebude vstup umožnený. Musia mať aj zakryté horné dýchacie cesty,“ uviedla pre Dnes24 hovorkyňa mesta Petronela Bernáth s tým, že pri vstupe do budovy sa bude merať teplota a dezinfikovať ruky.

„V jazdiarni odstavia sušiče rúk, zabezpečia dostatočné vetranie priestorov a pravidelnú dezinfekciu všetkých kontaktných priestorov a všetkých kontaktných predmetov,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM