Viktória Botošová Rôzne

Mestské termálne kúpalisko: Tohtoročná sezóna s novinkami!

Mestské termálne kúpalisko otvorilo túto sezónu aj s novinkami. Aké novinky na nás čakajú?

Ilustračný obrázok k článku Mestské termálne kúpalisko: Tohtoročná sezóna s novinkami!
Zdroj: TASR

Komárňanské kúpalisko s termálnou vodou otvorilo svoje brány pre obyvateľov mesta a turistov príchodom prvých teplých dní. Pre návštevníkov prichystalo mesto niekoľko noviniek.

"Prostredie kúpaliska sa snažíme skrášľovať tak, aby si návštevníci počas horúčav mohli oddýchnuť na komárňanskom kúpalisku v príjemnom prostredí, ku ktorému sa mnohým z nás viažu nezabudnuteľné spomienky. Popri vode výbornej kvality sme pre návštevníkov zabezpečili aj veľké množstvo ležadiel,“ povedal Tomáš Nagy, riaditeľ mestskej spoločnosti Comorra Servis, ktorá má v správe spomínané kúpalisko.

Dodal, že pre tých, ktorí túžia po pohybe, pripravili ihrisko. Na svoje si prídu priaznivci stolného tenisu a pre najmenších postavili nafukovací hrad.

Termálnu vodu objavili v Komárne v roku 1967. Dvadsaťčlenná skupina gbelských vŕtačov objavila v hĺbke 1224 metrov 54°C teplý prameň s výdatnosťou 17 litrov za sekundu. Termálne kúpalisko je vybudované na ploche 2,5 ha. Má dva aktívne termálne pramene s teplotou vody 45°C a 30°C. Tieto minerálne vody majú priaznivé účinky na kĺbové, reumatické a ženské choroby. Sú vhodné aj na rekreačné účely.

„V letnej časti termálneho kúpaliska sa nachádza plavecký, výukový, neplavecký, detský bazén a sedacie termálne bazény. V areáli sú plážové priestory, ihrisko na plážový volejbal, stoly na vonkajší stolný tenis a preliezky pre deti. Novinkou je šmykľavka – slon pri detskom bazéne,“ priblížil Nagy s tým, že s možnosťou celoročného využitia sa na termálnom kúpalisku nachádza sedací termálny bazén s mobilným prestrešením (relaxačno-oddychový) s atrakciami ako vzduchové ležadlá, nerezový vodopád a intenzívna hydromasáž s prisávaním vzduchu.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM