Anton Hrachovský Správy

Mestská polícia v Zámkoch chystá novinku: Systém pomôže zachraňovať životy obyvateľov

Mestská polícia v Nových Zámkoch pripravuje novú službu pre občanov so zdravotnými problémami. Pomôže jej k tomu nová súčasť policajného informačného systému.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia v Zámkoch chystá novinku: Systém pomôže zachraňovať životy obyvateľov
Zdroj: Castrum Novum Online

Výkon práce mestských policajtov zefektívňuje už od decembra 2018 nový informačný systém. Pracujú s ním všetci policajti a to aj priamo v teréne. Systém s názvom MP Manager je určený pre mestské a obecné polície na vedenie ich agendy.

MP Manager je pomocníkom vyše 100 polícií v Čechách a zatiaľ desiatich na Slovensku. K dispozícii má rôzne moduly, ktoré je k základnej verzii možné postupne pridávať.

Chystaný modul pre chorých

Dáta do systému zaobstarávajú všetci policajti, predovšetkým hliadky v teréne. „Cieľom je zamedziť, resp. odhaliť nekvalitný, neprofesionálny výkon práce príslušníkov,“ vysvetlil náčelník Mestskej polície Nové Zámky Jozef Tököly.

V roku 2020 plánuje mestská polícia v Nových Zámkoch pridať do systému ďalší modul, resp. službu SeniAngel, ktorá je určená pre občanov s ťažkými zdravotnými problémami.

„Je to SOS tlačidlo s pádovým senzorom, s GPS lokalizáciou a hlasovou komunikáciou. Prostredníctvom tohto nového modulu budú vedieť príslušníci MsP okamžite poskytnúť, resp. zabezpečiť prvú pomoc pre ohrozenú osobu,“ vysvetlil náčelník novozámockej mestskej polície.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM