Anton Hrachovský Správy

Mestská polícia v uliciach Nových Zámkov: Teplotná mapa najčastejších zásahov, FOTO

Novozámockí mestskí policajti musia každodenne absolvovať niekoľko výjazdov. Zisťovali sme, v ktorých lokalitách zasahujú najčastejšie.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia v uliciach Nových Zámkov: Teplotná mapa najčastejších zásahov, FOTO
2
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Príslušníci Mestskej polície Nové Zámky riešia pravidelne množstvo prípadov v uliciach mesta. Od roku 2019 im v tom pomáha pracovný informačný systém IS MP Manager. Ide o systém určený pre mestské a obecné polície na vedenie ich agendy.

Okrem iného systém umožňuje automatickú GPS lokalizáciu pri vytvorení udalosti z mobilného zariadenia. Aplikácia slúži na vytváranie a správu elektronických informácií o udalostiach, ktoré rieši a dokumentuje mestská polícia.

Najviac zákrokov v rámci mesta

„Hlavným rysom nového informačného systému je skutočnosť, že dáta do neho zaobstarávajú všetci policajti, predovšetkým hliadky v teréne. Systém tak zabezpečuje efektívnu prácu policajtov v tíme,“ uviedol Jozef Tököly.

V rámci rôznych funkcionalít ponúka MP Manager aj mapový monitoring – teplotnú mapu z evidovaných zákrokov, udalostí a priestupkov, ktoré mestská polícia zaznamenala v meste za prvý štvrťrok 2019.

Ako ukazuje teplotná mapa nižšie, najexponovanejšie sú oblasti Hlavného námestia a okolia železničnej stanice, čo potvrdil aj policajný náčelník. Na Hlavnom námestí sú hlavným dôvodom dva zábavné podniky, kde sa konajú diskotéky.

Podľa Tökölyho bývajú problémovými predovšetkým návštevníci z okolitých obcí. V okolí železničnej stanice sa zas koncentrujú hlavne bezdomovci a sociálne neprispôsobiví občania.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Hlavné ohniská zásahov mestskej polície v Nových Zámkoch
2
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM