Anton Hrachovský Samospráva

Mesto zvýši kapacitu materských škôl v Nových Zámkoch, pribudnú nové triedy

Mesto Nové Zámky zvýši od začiatku septembra počet voľných miest v materských školách. Koľko nových tried pribudne a na akých škôlkach?

Ilustračný obrázok k článku Mesto zvýši kapacitu materských škôl v Nových Zámkoch, pribudnú nové triedy
Zdroj: TASR

Mesto Nové Zámky zvýši od začiatku septembra tohto roka počet voľných miest v materských školách na 360. Zvýšenie súvisí s otvorením dvoch nových tried. Nové triedy sa otvoria v dvoch škôlkach. V Materskej škole na Šoltésovej, pribudne 21 nových miest a v Materskej škole Nábrežná vznikne 25 nových miest. Od nového školského roka vzniknú aj dve špeciálne triedy materskej školy pre deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

Rodičia doteraz zapísali do siedmich materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta 427 detí, z ktorých bolo 330 prijatých, vyjadril sa Miroslav Antoni z Mestského úradu v Nových Zámkoch.

Z celkového počtu 89 neprijatých detí sa 55 narodilo v roku 2014 a jedno dieťa v roku 2015. Podľa školského zákona sa na predprimárne vzdelávanie v materských školách prijíma spravidla dieťa od troch do šiestich rokov, výnimočne možno prijať dieťa od dvoch rokov. Niektoré neumiestnené deti možno ešte prijať do Materskej školy na Šoltésovej a Materskej školy – Óvoda na Cyrilometodskej do triedy s maďarským jazykom. Proces zápisu totiž ešte nie je ukončený.

Celkovo začne v Nových Zámkoch v novom školskom roku navštevovať materské školy 342 detí. Učiť sa budú v 16 triedach prvého ročníka, z toho je jedna trieda určená pre nadané deti, a jednej triede nultého ročníka.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM