Správy

Mesto zriadilo odberné miesta poslednýkrát: Na základných školách budú testovať rodičov

Počas víkendu od 13. do 14. februára sa v Nových Zámkoch konalo ďalšie kolo testovania. Radnica už viac svoje odberné miesta neotvorí.

Ilustračný obrázok k článku Mesto zriadilo odberné miesta poslednýkrát: Na základných školách budú testovať rodičov
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Samospráva počas tohto víkendu zriadila testovacie miesta poslednýkrát. Vedenie mesta o tom informovalo na svojom webe. V sobotu 13. februára mesto zriadilo 8 odberných miest a v nedeľu 14. februára dve odberné miesta.

„Keďže ďalšie odberné miesta, ktoré by organizačne zabezpečovalo mesto, od 15. februára už nevzniknú, v prípade potreby negatívneho výsledku testu odporúčame Novozámčanom operatívne využívať MOM počas celého týždňa a nastaviť si periodicitu testovania tak, aby bola splnená podmienka platnosti testu (aktuálne 7 dní)," informuje mesto Nové Zámky.

Štyri z bezplatných odberných miest sú od 8. februára otvorené sedem dní v týždni: MOM na Michalskej bašte 27, MOM na Nám. Gy. Széchényiho 9 (budova kina Mier), MOM na Lastovičej 2 (oproti Športovej hale Milénium) a MOM na Zelenej 6. Kompletný zoznam odberných miest nájdete po kliknutí SEM.

Ako informovala radnica, hoci od 15. februára mesto nebude otvárať dodatočné MOM, pre rodičov detí materských a základných škôl bude zabezpečené testovanie na základných školách na území mesta.

„Jednotlivé základné školy otestujú vlastných pedagógov, rovnako pedagogických a nepedagogických zamestnancov materských škôl a ZUŠ, ako aj všetkých svojich zamestnancov. Keďže na to, aby dieťa mohlo navštevovať materskú školu a prvý stupeň základnej školy je potrebný negatívny test rodiča nie starší ako 7 dní, na základných školách budú pravidelne cez víkend testovať aj rodičov detí materských a základných škôl. Rodičia, hláste svoj záväzný záujem o testovanie triednym učiteľkám/učiteľom Vašich detí. Základné školy a materské školy Vás následne budú o všetkých podrobnostiach informovať," dodáva mesto Nové Zámky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Nových Zámkov a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM