Aktualizované Anton Hrachovský Samospráva

Mesto vyráža do boja s hlodavcami: V Nových Zámkoch prebehne deratizácia

S príchodom jari sa mestá chystajú na boj s hlodavcami. Nevyhnú sa mu ani Nové Zámky. Kedy treba s deratizáciou počítať?

Ilustračný obrázok k článku Mesto vyráža do boja s hlodavcami: V Nových Zámkoch prebehne deratizácia
Zdroj: TASR

Ako každý rok, s príchodom jari treba počítať aj s nástrahami v uliciach a na sídliskách. V nedávnej minulosti sa v Zámkoch vyskytli potkany a vedenie mesta tak pristúpilo k celoplošnej deratizácii.

„Mesto – Mestský úrad Nové Zámky na základe niekoľkých podnetov od občanov mesta pristúpi k celoplošnej deratizácii mesta. Vykoná ju špecializovaná firma,“ potvrdila Petronela Bernáth z Mestského úradu.

Deratizácia v meste prebieha od 1. apríla do 1. októbra 2017 v čase od 6:00 do 20:00. Okrem toho sa v Zámkoch uskutoční aj dezinsekcia. Tá je v pláne v rovnakom termíne, iný je len čas a to od 23:00 do 4:30.

Deratizácia prebehne na uliciach:

  • Nábrežná, Gúgska, M.R.Štefánika, Ľ.Štúra, T.G.Masaryka, Cyrilometodská, Výpalisko, Gogolova, G.Bethlena, Pod Kalváriou, Šoltésová, Jazdecká, Roľnícka, Novomestská, Ďorocká, Lécka, Lastovičia, Cisárska, T.Vansovej, Jánošíkova, Tatranská a tiež v areáloch materských škôl na základe hlásenia výskytu.

Okrem toho prebieha v meste aj dezinsekcia pňov a korún stromov spolu s postrekom buriny na cyklodráhe, cintoríne a obrubníkoch v centre mesta. Dezinsekcia sa uskutoční v nočných hodinách od 23:00 do 4:30 v termíne od 1. apríla do 1. októbra 2017.

Podnetom na tento krok bolo upozornenie jedného z obyvateľov mesta na množstvo potkanov, ktoré sa zlepšením počasia znova začali objavovať na zelených plochách a parkovisku na sídlisku Nábrežná. Mesto následne pristúpilo k lokálnej deratizácii v spomínaných oblastiach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM