Anton Hrachovský Samospráva

Mesto vyhlásilo zaujímavú súťaž: Aj vy sa môžete pričiniť o krajšie Nové Zámky

Predveďte výsledky svojej práce v zaujímavej súťaži, ktorú organizuje naše mesto. Hľadá sa najkrajšia predzáhradka v Nových Zámkoch.

Ilustračný obrázok k článku Mesto vyhlásilo zaujímavú súťaž: Aj vy sa môžete pričiniť o krajšie Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk

Staráte sa príkladne o okolie vášho domu? Myslíte si, že je najkrajšie v Nových Zámkoch? Tak neváhajte a zapojte sa do tradičnej súťaže ´Skrášlite mesto a vyhrajte´, ktorú organizuje odbor komunálnych služieb Mestského úradu Nové Zámky v spolupráci s odborom sociálnych vecí, školstva a kultúry. Občania sa v nej môžu pochváliť najkrajšou kvetinovou predzáhradkou.

„Cieľom súťaže je skrášliť mestské prostredie kvetinovou výsadbou a zeleňou na verejných priestranstvách pred bytovými domami, motivovať občanov k snahe starať sa o estetický vzhľad a čistotu svojho bezprostredného okolia pre krajšie a zdravšie životné prostredie v meste,“ uvádza sa vo výzve zverejnenej na webe mesta.

Podmienky súťaže Skrášlite mesto a vyhrajte

  • Do súťaže môžu byť prihlásené predzáhradky (verejné priestranstvá situované pred bytovými domami – panelovými, tehlovými) na území mesta Nové Zámky. Predzáhradky by mali obsahovať aj kvetinovú výsadbu napr. v podobe záhonu, skalky či kompozície.
  • Občan, ktorý sa stará o predzáhradku môže poslať zo sledovaného súťažného obdobia jednu, najviac však dve digitálne fotografie v maximálnom rozlíšení 1240 × 1748 pixelov. Fotky treba poslať na emailovú adresu nz-sutaz@novezamky.sk najneskôr do 30. septembra 2016.
  • Každá fotografia súťažnej predzáhradky musí byť doložená údajmi: názov a adresa správcu bytového domu, miesto realizácie predzáhradky (ulica a číslo bytového domu), priezvisko, meno a kontakt (telefón a email) na osobu, ktorá sa o predzáhradku sta­rá.

Kritériá na hodnotenie

  • celkový estetický vzhľad a kompozícia,
  • pomer zastúpenia kvetín a nekvitnúcej zelene (vrátane kríkov),
  • udržiavanie predzáhradky v sledovanom období

Súťažné predzáhradky bude hodnotiť trojčlenná odborná porota zo zástupcov mesta a odborníkov na výsadbu zelene z podkladov zaslanej fotografickej dokumentácie a neohlásenej terénnej obhliadky súťažnej predzáhradky.

Hlasovať však môžu aj obyvatelia, a to online v termíne 1.– 31. októbra 2016 na webovej stránke mesta Nové Zámky v sekcii Castrum Novum online.

Čo možno v súťaži vyhrať?

Ceny za najkrajšiu predzáhradku s kvetinovou výsadbou budú udelené nasledovne:

  • 1. cena – výherca získa 400 €
  • 2. cena – výherca získa 300 €
  • 3. cena – výherca získa 200 €
  • Bonusová cena – výherca získa 100 €

Súťaž začala 1. júla 2016 a potrvá až do 30. septembra tohto roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM