Samospráva

Mesto pripravuje súvislú komplexnú rekonštrukciu ciest: Dočkáme sa budúci rok?

Mesto Nové Zámky plánuje začať v budúcom roku rozsiahle opravy mestských komunikácií. Zdroje financovania na súvislú rekonštrukciu ciest schválilo mestské zastupiteľstvo.

Ilustračný obrázok k článku Mesto pripravuje súvislú komplexnú rekonštrukciu ciest: Dočkáme sa budúci rok?
Foto: Anton Hrachovský

Mesto Nové Zámky plánuje začať v budúcom roku rozsiahle opravy mestských komunikácií. „Máme pripravené verejné obstarávanie, na budúci rok sa začnú rozsiahle opravy. Žiadne fľakovanie, ale celkom nové povrchy,“ povedal primátor Otokar Klein. Pokračovať budú aj opravy chodníkov asfaltom a zámkovou dlažbou. V tomto roku dostalo nový povrch vyše 20 úsekov chodníkov. Išlo o prvú komplexnú rekonštrukciu, rovnako tomu bude aj v prípade rekonštrukcií ci­est.

Mesto má pripravený aj projekt mestských cyklotrás, ktorý predpokladá napojenie trasy od Komoče smerom na Nitru. „Čakáme na vydanie výzvy, aby sme na ne mohli žiadať dotácie z eurofondov. Najväčšia suma bude potrebná na výkup pozemkov pod trasami,“ skonštatoval Klein. Mesto v spolupráci s dopravnou spoločnosťou Arriva pokračuje v projekte bezplatnej dopravy žiakov do základných škôl. Arriva pripravila projekt novej autobusovej stanice a nového záchytného parkoviska na Tabakovej ulici.

S predstaviteľmi vyššieho územného celku aj vlády SR rokujú zástupcovia mesta o možnostiach výstavby obchvatu Nových Zámkov. „Mesto to nemôže ovplyvniť priamo, ale môže poskytnúť maximálnu súčinnosť. Podobne to bolo aj v prípade výstavby kruhových objazdov na Nitrianskej a Šurianskej ulici, ktoré sme v tomto roku odovzdali do prevádzky,“ tvrdí primátor. Parkovanie v meste riešili zástupcovia mesta počas tohto roka výstavbou nízkonákladových parkovacích plôch aj nových parkovísk. V súčasnosti pripravujú podklady pre spoločnosť zaoberajúcu sa výstavbou parkovacích domov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM