Viktória Botošová Samospráva

Mesto pomôže Novozámčanom v núdzi: Nocľaháreň na Považskej v prevádzke už čoskoro!

Chladné i sychravé počasie v tomto období neprospieva tým, ktorý sa ocitli na ulici v krajne nepriaznivej životnej situácii. Naše mesto sa preto rozhodlo opäť otvoriť brány nocľahárne. Tá bude v prevádzke už čoskoro!

Ilustračný obrázok k článku Mesto pomôže Novozámčanom v núdzi: Nocľaháreň na Považskej v prevádzke už čoskoro!
Zdroj: TASR

Od pondelka 2. novembra 2015 bude opäť na Považskej ulici v Nových Zámkoch v prevádzke nocľaháreň. Mesto Nové Zámky v nej počas zimných mesiacov poskytuje sociálnu službu Novozámčanom, ktorí sa ocitli v krajne nepriaznivej životnej situácii a ktorí nemajú zabezpečené nevyhnutné podmienky na uspokojovanie základných životných potrieb.

Podľa informácie Mestského úradu v Nových Zámkoch bude nocľaháreň v prevádzke len v nočných hodinách denne od 19. hodiny do 7. hodiny. Príchod do nocľahárne je možný do 20. hodiny.

Do útulku sa môžu uchýliť ľudia v núdzi. Nocľaháreň im poskytne prístrešie na účel prenocovania, sociálne poradenstvo a nevyhnutné ošatenie a obuv, ktoré je zabezpečované v rámci terénnej sociálnej služby krízovej intervencie. V priestoroch nocľahárne sú vytvorené aj podmienky na vykonávanie základnej osobnej hygieny. Po príchode do zariadenia je pre klientov zabezpečený výdaj polievky a teplého nápoja.

Nocľaháreň je určená pre fyzické osoby s trvalým pobytom v meste Nové Zámky, v odôvodnených prípadoch a v prípade voľnej kapacity aj okrem mesta Nové Zámky. Má nízkoprahový charakter, na jej poskytnutie nie je potrebné predkladať údaje na účely uzatvorenia zmluvy o poskytovaní sociálnej služby. Poskytovaná je bezplatne a otvorená bude minimálne do marca budúceho roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM