Anton Hrachovský Samospráva

Mesto pokračuje v službách novozámockým deťom: Do školy pocestujú opäť zadarmo

Mesto Nové Zámky, spolu so svojimi partnermi, uľahčí novozámockým školákom rannú cestu do školy. Žiaci budú môcť cestovať zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Mesto pokračuje v službách novozámockým deťom: Do školy pocestujú opäť zadarmo
Zdroj: TASR

Žiaci novozámockých základných škôl budú mať možnosť aj počas školského roku 2016/2017 cestovať na vyučovanie zadarmo. Stane sa tak vďaka už tretiemu ročníku spoločného projektu So mnou cestuješ do školy zdarma. Ide o spoločný projekt mestského úradu, základných škôl a dopravnej spoločnosti Arriva. Žiaci všetkých základných škôl v Nových Zámkoch tak môžu cestovať počas dní školského vyučovania v čase od 06:00 do 08:00 na linkách MHD zadarmo.

„Cieľom projektu je uľahčiť dopravu školákov v našom meste do školy, odbremeniť rodičov a zlepšiť dopravnú situáciu v rannej špičke. Projekt sme spustili 1. februára 2015 a ohlasy rodičov i detí boli veľmi priaznivé. Autobusmi MHD cestovalo do školy viac detí. Aj preto sme sa spolu s partnermi rozhodli pokračovať,“ povedal Otokar Klein, primátor Nových Zámkov.

Bezplatne môžu cestovať žiaci s preukazom platným na tento školský rok 2016/17, ktorý platí od 5. septembra 2016 do 30. júna 2017. „Na získanie preukazu stačí, aby rodič vyplnil žiadosť, ktorá je dostupná v škole alebo na našej webovej stránke. Príslušná škola žiadosť potvrdí a každému záujemcovi bezplatne vydá preukaz, ktorý je potrebné ukázať vodičovi pri nástupe do autobusu,“ povedala Hana Jahodníková, dopravná riaditeľka spoločnosti Arriva Nové Zámky. „Platnosť karty, ktorá bola deťom vydaná v minulom školskom roku je do konca septembra 2016,“ dodala Jahodníková.

Rodičia môžu o vydanie preukazu požiadať kedykoľvek aj počas školského roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM