Anton Hrachovský Samospráva

Mesto podáva pomocnú ruku: Nakúpi a tovar dopraví ohrozeným obyvateľom

Potraviny a nevyhnutné prostriedky pre život bude radnica roznášať sociálnym taxíkom. O pomoc s informáciami žiada aj obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto podáva pomocnú ruku: Nakúpi a tovar dopraví ohrozeným obyvateľom
28
Galéria

Novozámocká radnica sa snaží zmapovať situáciu osamelých ľudí a seniorov odkázaných na pomoc iných. V čase ohrozenia koronavírusom vyzvala obyvateľov mesta, aby pomohli pri získavaní informácií o tých, ktorí potrebujú pomoc okolia.

Lieky, potraviny, drogéria

„Prosíme o pomoc pri získavaní informácií o osamelo žijúcich obyvateľov mesta, prevažne seniorov, odkázaných na pomoc v súčasnej krízovej situácii pri získaní liekov, základných potravín a drogérie,“ informovala novozámocká radnica, ktorá sa na spolupráci dohodla so sieťou potravín COOP Jednota Nové Zámky.

Od pondelka 16. marca bude zabezpečovať nákup a dovoz spomenutých produktov priamo do domácnosti osamelých ľudí.

Rozvoz sociálnym taxíkom

„Požiadavky na základné potraviny a drogériu, ktoré budú nahlásené do 9:00 sa budeme snažiť dodať ešte v daný deň,“ vysvetlila radnica s tým, že všetky podrobnosti o spôsobe dodania a zaplatenia tovaru budú dohodnuté telefonicky (035/6921 760, 035/6921 731) alebo mailom (info@novezamky.sk).

Službu bude mesto prevádzkovať prostredníctvom Sociálneho taxíka. Ten funguje v Zámkoch od roku 2018. V tom istom roku získal celoslovenské ocenenie v súťaži ´Samospráva a Slovensko bez bariér´.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM