Správy

Mesto otestovalo strojové zametanie ulíc: Asistovať musela aj mestská polícia

Od polovice septembra ste mohli na novozámockých uliciach stretnúť stroj, ktorý sa staral o zametanie. Ako dopadla testovacia prevádzka?

Ilustračný obrázok k článku Mesto otestovalo strojové zametanie ulíc: Asistovať musela aj mestská polícia
Foto: Anton Hrachovský

V Nových Zámkoch sa od 15. septembra do 19. novembra konalo testovacie strojové zametanie ulíc. Uskutočnilo sa na úsekoch s rodinnými domami.

Asistovala mestská polícia

„Zamestnankyňa odboru komunálnych služieb mestského úradu vždy najprv rozniesla do schránok oznámenia s presnými dátumami, kedy sa na strojné zametanie miestnych komunikácií bude vykonávať. Deň pred akciou na ulicu osadili prenosné dopravné značenie so zákazom parkovať na vyznačenom úseku," informuje mesto Nové Zámky.

Vo vopred stanovenom dátume následne na ulicu vošiel zametací stroj spoločnosti Brantner. Asistovať mu museli aj mestskí policajti.

„Prvé pokusy v septembri totiž stroskotali na neochote vodičov, ktorí nerešpektovali dopravné značenie a parkovali tak, že stroj nakoniec ulicu zametať nemohol. V poslednom období sa situácia zlepšila," dodala radnica.

Odpad v jarkoch

Dobrou správou je, že obyvatelia ulíc Továrenská, Bajčská, Ľanová, Pod Lipami, Dostojevského, Komenského a Hviezdoslavova rešpektovali oznam o zametaní a strojové čistenie tam prebehlo bez problémov.

„Mesto dalo vyčistiť od napadaného lístia rigoly vedľa cesty na Šurianskej ulici. Už o niekoľko dní obyvatelia do vyčistených jarkov nasypali bioodpad z okolitých záhrad. Pri výdatných dažďoch sa však odvodňovacie rigoly môžu takto upchať a voda sa z nich vyplaví von," píše vedenie mesta na svojom webe.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM