Správy

Mesto obnovuje ďalšiu službu: Sociálny taxík opäť slúži verejnosti

Od pondelka opäť premáva sociálny taxík. Seniorov bude voziť do zdravotníckych zariadení a pokračuje aj v rozvoze nákupov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto obnovuje ďalšiu službu: Sociálny taxík opäť slúži verejnosti
Zdroj: Mesto Nové Zámky

„Od pondelka 1. marca mesto obnovuje prevádzku sociálneho taxíka na účely dovozu / odvozu do zdravotníckeho zariadenia, lekárne alebo zariadenia sociálnych služieb," informuje mesto Nové Zámky.

K dispozícii bude počas pracovných dní. Jeho služby môžete využiť od pondelka do štvrtka v čase od 7.00 do 12.00 hodiny a od 12.30 do 15.00 hodiny. V piatok je čas stanovený od 7.00 do 12.00 hodiny a od 12.30 do 13.00 hodiny.

„Pre osamelých seniorov, ktorí nemajú deti a príbuzných (prípadne ich rodina žije v inom meste, v zahraničí alebo sú v nariadenej karanténe a nemá im kto pomôcť), preto je potrebné im venovať špeciálnu pozornosť, ako aj pre jednotlivcov a rodiny v nariadenej karanténe mesto naďalej ponúka niekoľko služieb," informuje radnica.

Využiť môžete donášku obedov z reštaurácie, pričom sa platí len za obed a samotná donáška je bezplatná. Samozrejmosťou je aj nákup základných potravín, drogérie a voľnopredajných liekov na horúčku, priedušky, kašeľ… (platí sa len za tovar, donáška je zadarmo).

„Dohoda primátora mesta Otokara Kleina s predsedom COOP Jednota Nové Zámky Štefanom Mácsadim platí od marca minulého roka, takže mesto sústavne zabezpečuje nákup týchto produktov v predajniach COOP Jednota a dovoz priamo do domácnosti osamelých ľudí, ako aj pre jednotlivcov a rodiny v nariadenej karanténe prostredníctvom sociálneho taxíka," informovalo vedenie mesta Nové Zámky.

Záujemcovia môžu radnicu kontaktovať na telefónnom čísle: 035/6921760, 035/6921731 alebo mailom: info@novezamky.sk.

„Požiadavky na základné potraviny a drogériu, ktoré budú nahlásené do 9,00 h, sa budeme snažiť dodať ešte v daný deň. Všetky podrobnosti o spôsobe dodania a zaplatenia tovaru budú dohodnuté telefonicky alebo mailom," dodáva radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac informácií z Nových Zámkov a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM