Správy

Mesto dalo zamurovať vchody do budovy na Nábrežnej: Prespávali v nej asociáli

Malá budova na Nábrežnej ulici sa podľa mesta stala dočasným útočiskom asociálov. Mestský úrad sa preto rozhodol oba vchody do objektu zamurovať.

Ilustračný obrázok k článku Mesto dalo zamurovať vchody do budovy na Nábrežnej: Prespávali v nej asociáli
8
Galéria
Zdroj: Mesto Nové Zámky

„Malá budova v susedstve objektu Bytkomfortu na Nábrežnej ulici kedysi údajne slúžila ako zdroj na zavlažovanie okolitých trávnikov. Dodnes v nej zostali zvyšky armatúr a ventilov. K ich vlastníctvu sa nik nehlási. Budova nie je zapísaná v katastri nehnuteľností ani na žiadnom liste vlastníctva, pôvodné číslo neexistuje v žiadnej evidencii," informuje mesto Nové Zámky.

Podľa radnice budovu v poslednom čase využili ako dočasné prístrešie skupinky asociálov. Na mieste dokonca vznikol aj požiar. Vstup do objektu preto dali zamurovať. Ako informovalo vedenie mesta, radnica hľadala právne použiteľný dôvod, ako do cudzieho objektu zasiahnuť.

„Keby sme ju chceli získať do vlastníctva napríklad vydržaním, museli by sme podať žalobu a preukázať dlhodobé užívanie mestom. Dali sme budovu posúdiť statikovi, podľa jeho vyjadrenia zrútenie priamo nehrozí. Zbúranie by mesto stálo cez desaťtisíc eur. V súvislosti so zvýšením dôrazu na enviroproblematiku by objekt možno v budúcnosti mohol poslúžiť,“ povedal pre mestský web vedúci majetkovoprávneho odboru mestského úradu Gabriel Závodský.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac informácií z Nových Zámkov a okolia

Stará budova na Nábrežnej ulici
8
Galéria
Zdroj: Mesto Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM