Anton Hrachovský Samospráva

Mesto chce odstrániť čiernu skládku: Bude sa uchádzať o finančný príspevok

Na poslednom mestskom zastupiteľstve rokovali novozámockí poslanci okrem iného aj o možnosti získať financie na odstránenie čiernej skládky. Ktorej časti nášho mesta sa to dotkne?

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce odstrániť čiernu skládku: Bude sa uchádzať o finančný príspevok
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Nové Zámky sa bude uchádzať o poskytnutie podpory formou dotácie na sanáciu čiernej skládky. Výzvu na zisk finančných prostriedkov vyhlásil Environmentál­ny fond.

Predmetom žiadosti je sanácia čiernej skládky v Nových Zámkoch, konkrétne na Dvorskej ceste. Odpad nachádzajúci sa na tejto skládke je kombináciou stavebného odpadu, pôdy a porastu. Po odstránení čiernej skládky má byť zrealizovaná úprava miesta do pôvodného stavu. Aktivity zahŕňajú odvoz odpadu na skládku, jeho uloženie a úpravu terénu. Činnosti budú zabezpečené dodávateľom vybraným na základe transparentného výberového procesu v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní.

„Mestské zastupiteľstvo schvaľuje spolufinancovanie projektu ´Sanácia čiernej skládky v Nových Zámkoch´ v zmysle Výzvy o poskytnutie dotácie z Environmentálneho fondu pre rok 2016 na činnosť C4: Sanácia miest s nezákonne umiestneným odpadom vo výške najmenej 5% z predpokladaných výdavkov projektu,“ znel návrh na uznesenie.

Maximálna výška dotácie pre jedného žiadateľa je 70 tisíc eur, pri dodržaní podmienky minimálneho 5% spolufinancovania z oprávnených nákladov projektu. Za návrh hlasovalo všetkých 22 prítomných poslancov.

Môže vás zaujímať:

Nitriansky kraj odpísal zmarené investície: Ich cena by presiahla 400-tisíc eur

Novozámocké chodníky by sa mali lesknúť: Mesto chce nové čistiace vozidlo

Mesto pokračuje v službách novozámockým deťom: Do školy pocestujú opäť zadarmo

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM