Peter Štrbo Krimi

Megaúlovok polície: Pri razii zhabali až 254 rastlín trávy!

Šalianski policajti odhalili troch "veľkopestovateľov" marišky zo Šale. Mladíci boli skutoční profíci, v polyfunkčnej budove vybudovali dômyselný vykurovací, osvetľovací a odsávací systém a za ideálnych podmienok vypestovali až 254 rastlín

Pri prehliadke polyfunkčnej budovy sa vyšetrovateľom zo Šale naskytol pohľad, aký sa len tak nevidí. Policajti našli 79 asi 35 centimetrových rastlín, 65 ks rastlín s výškou do 1,5 m a 110 ks rastlín do výšky 2 m, spolu až 254 rastlín marihuany!

Traja mladíci spôsob pestovania doviedli priam k dokonalosti. Na pestovanie týchto rastlín mali páchatelia vybudovaný špeciálny vykurovací, osvetľovací a odsávací systém. Sušené rastliny našli policajti aj v krabiciach, sklenených pohároch a vo zväzkoch.

„Vyšetrovateľ zo Šale obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamnej a psychotropnej látky jedu a prekurzora trojicu mužov. 31-ročný Adrián, 29-ročný Marcel a 24-ročný Martin sa viac ako rok zaoberali indoorovým pestovaním marihuany. Podľa predbežného výsledku expertízy je možné z tohto množstva vyrobiť asi 7680 jednorázových dávok drogy,“ uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková.

Okresný súd rozhodol o väzobnom trestnom stíhaní obvinených. Za obzvlášť závažnú drogovú trestnú činnosť hrozí páchateľom 10 až 15 rokov väzenia!

marihuana_sala
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM