Anton Hrachovský Hokej

Medzi zámockých hokejistov pribudla nová tvár: V kabíne sa objavil ďalší Kanaďan

Vedenie klubu HC Nové Zámky získalo ďalšiu posilu. K tímu sa pripojil kanadský útočník.

Ilustračný obrázok k článku Medzi zámockých hokejistov pribudla nová tvár: V kabíne sa objavil ďalší Kanaďan
Zdroj: TASR

Krátko po oznámení podpisu zmluvy s Lotyšom Kasparsom Saulietisom prišla infrmácia o angažovaní kanadského útočníka so zaujímavým hokejovým menom. Josh Gratton (na snímke vpravo) prišiel do Zámkov z francúzskeho klubu Epinal, v ktorého drese odohral v aktuálnej sezóne 21 zápasov s bilanciou 13 gólov a 10 asistencií. Tridsaťpäťročný útočník má bohaté skúsenosti z rôznych líg.

Takmer 100 zápasov v NHL

Hoci nebol draftovaný, v NHL odohral 86 zápasov v dresoch Philadelphie Flyers a Phoenixu Coyotes. Pôsobil aj KHL, v najvyššej súťaži vo Fínsku a v sezóne 2016/2017 si vyskúšal aj druhú najvyššiu ligu v Česku v drese Kladna.

Zaujímavosťou je, že Josh Gratton je bratrancom známeho centra NHL Chrisa Grattona a narodil sa v rovnakom mestečku ako legenda Wayne Gretzky.

„Už sa pripojil k tímu a hneď ako bude vybavený transfer, môže nastúpiť,“ citovala stránka hokej.cz hráčovho agenta Martina Podlešáka. Aktuálna sezóna je pre rodáka z Brantfordu v Ontáriu prvá v seniorskej kariére, v ktorej dosiahol dvojciferný počet gólov. Známy je predovšetkým vďaka dôraznej hre a počas kariéry viackrát presvedčil, že mu nerobí problém zhodiť rukavice. Po príchode zo zámoria o tom najviac presvedčil v KHL. V nej odohral 81 zápasov, v ktorých nazbieral až 385 trestných mi­nút.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM