Tlačové správy

Máte už vo svojom mobile Nové Zámky? Skúste aplikáciu Mobile City

V Nových Zámkoch funguje projekt aplikácie Mobile City. Uľahčí vám život nielen v našom meste, ale takmer všade, kam sa vyberiete.

Ilustračný obrázok k článku Máte už vo svojom mobile Nové Zámky? Skúste aplikáciu Mobile City
Zdroj: Webnoviny.sk

Aplikácia Mobile City je určená mestám, občanom, návštevníkom jednotlivých miest. Tiež ju využívajú podnikatelia, ktorí sa bezplatne zaregistrujú a môžu tak ponúkať svoje služby. Využíva sa v oblasti cestovného ruchu, kultúry či kultúrno-spoločenských a iných podujatí.

Táto aplikácia poskytuje základné informácie o meste, ako fotogalériu, informácie o jeho pamiatkach, podujatiach. Je tu napríklad aj možnosť zobraziť autobusové spoje v meste.

Aplikácia uľahčuje ľuďom život v tom, že nemusia tieto informácie hľadať po rôznych weboch, ale majú všetko v mobile. Touto formou sa dajú prezerať miestne reštaurácie, hotely, nočné kluby či športoviská. Reštaurácia si sama zverejňuje prostredníctvom aplikácie napríklad aj denné menu.

Funguje tu aj možnosť komentovania čohokoľvek, či už podujatí alebo aj pamiatok.

Mobile City s GPS navigáciou

Pokiaľ vás v meste zaujme nejaká pamiatka alebo podujatie, kliknete si v rámci aplikácie na navigáciu a tá vás dostane na vami určené miesto.

Aplikáciu si môžete bezplatne stiahnuť do svojho mobilu. Dostanete sa k nej veľmi jednoducho. Zadáte si v Google play Mobile City, vyberiete si aplikáciu, ktorá podľa aktuálnej polohy určí, v ktorom meste sa nachádzate, a to vám ponúkne. Dané mesto samozrejme musí byť v aplikácii zaregistované.

Aplikácia cestuje s vami

Keď máte aplikáciu, ako Novozámčan, v telefóne, a pricestujete napríklad do Nitry, tak sa vám hneď načítajú nitrianske dáta. Nitrianske pamiatky, reštaurácie, podujatia. A takisto to funguje všade v iných mestách.

Aplikáciu využíva už viac ako 20 miest na Slovensku. Okrem Nových Zámkov, patrí medzi ne aj Bratislava, Hlohovec, Humenné, Kežmarok, Malacky, Moldava nad Bodvou, Nitra, Pezinok, Prešov, Rajecké Teplice, Senec, Skalica, Snina, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Svidník, Trebišov, Turčianske Teplice, Vranov nad Topľou, Čadca, Žilina.

Tento projekt vznikol s cieľom lepšej orientácie ľudí v jednotlivých mestách, dostupnejšieho a pohodlnejšieho spôsobu získavania informácií. O túto aplikáciu je zo strany miest, občanov, podnikateľov či inštitúcií, veľký záujem.

Sara

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM