Viktória Botošová Samospráva

Máte TOP nápad ako zlepšiť život v Zámkoch? Naši radní chcú vraj tie najlepšie realizovať!

Sedieť pri pive a všetko kritizovať je ľahké. Novozámocká samospráva sa však snaží o opak. Otvára dvere novým nápadom a projektom. Pozrite viac.

Ilustračný obrázok k článku Máte TOP nápad ako zlepšiť život v Zámkoch? Naši radní chcú vraj tie najlepšie realizovať!
Foto: Viktória Botošová

Do konca augusta môžu inštitúcie i obyvatelia v Nových Zámkoch posielať na radnicu vlastné projektové zámery, ktoré by pomohli zlepšiť život v meste. Magistrát na svojej oficiálnej webovej stránke zverejnil výzvu a elektronický dotazník.

Prostredníctvom neho môže verejnosť navrhnúť opatrenia v hospodárskej, sociálnej a environmentálnej oblasti, ktoré by mohli byť prospešné pre budúci rozvoj Nových Zámkov. Okrem samotného návrhu na zlepšenie života v meste musia návrhy obsahovať aj dôvody, pre ktoré by mali byť zrealizované, a definovanie pozitívnych efektov, ktoré z projektov vyplynú.

Podnetmi od občanov sa bude zaoberať pracovná skupina pre tvorbu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR). Tie najlepšie sa potom môžu stať súčasťou dokumentu.

„Strategické ciele v jednotlivých oblastiach sa budú napĺňať realizovaním konkrétnych projektov, ktoré môžu občania Nových Zámkov navrhovať. Pre hospodársku oblasť bol zadefinovaný hlavný cieľ s názvom Obnova hospodárskej základne mesta, pre sociálnu oblasť cieľ Udržanie stabilnej populácie mesta a pre environmentálnu oblasť cieľ s názvom Rozvoj zelenej infraštruktúry a ekologického využívania zdrojov v meste,“ pripomenul primátor Nových Zámkov Otokar Klein.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM