Anton Hrachovský Šport

Majstri Slovenska zo Zámkov: Atléti opäť ovenčení medailami, FOTO

Atléti z Nových Zámkov sa prezentovali vynikajúcimi výkonmi na Majstrovstvách Slovenska. Domov si priniesli kompletnú medailovú zbierku.

Ilustračný obrázok k článku Majstri Slovenska zo Zámkov: Atléti opäť ovenčení medailami, FOTO
5
Galéria
Zdroj: AC Nové Zámky

Na tohtoročných Majstrovstvách Slovenska v bratislavskej hale Elán si veľmi dobre počínal dorast novozámockého AC. Hlavne vďaka trom titulom Majstra Slovenska, jednej striebornej a dvom bronzovým medailám sa v medailovej bilancii umiestnil na 2. mieste. So ziskom 54 bodov skončil v bodovaní klubov na 4. mieste, keď do bodovania prvých ôsmych miest zasiahlo 46 klubov Slovenska.

Kompletná medailová žatva

O najhodnotnejší výkon celého dorasteneckého šampionátu sa postaral vo vrhu guľou Milan Haborák (na snímke), ktorý zvíťazil s vyše dvojmetrovým náskokom, keď svoje 5 kg náčinie vrhol do vzdialenosti 17,58. Ako jediný z účastníkov tohtoročných Majstrovstiev Slovenska dorastu tak splnil ostrý A – limit na tohtoročný európsky festival mládeže EYOF v azerbejdžan­skom Baku.

Syn bývalého slovenského reprezentanta Milana Haboráka staršieho bude mať tak šancu možno aj o zopakovanie 3. miesta, ktoré dosiahol práve v Baku na európskej kvalifikácii na olympijské hry mládeže Pavol Ženčár, ktorý je stále aj držiteľom klubového halového rekordu dorastu výkonom 18,80 m.

O druhý titul sa tak trochu nečakane postaral Boris Habrda v behu na 3000 m, keď po takmer 500 m finiši zvíťazil kvalitným časom 9:32,68 a tak rozšíril svoje bohatú medailovú bilanciu z plaveckých M SR aj o prvý atletický titul.

Úlohu jedného z favoritov v trojskoku sa podarilo naplniť v trojskoku Timovi Pavukovi, ktorý v novom osobnom rekorde triumfoval výkonom 12,44 m.

Len vďaka viacerým pokusom nezvíťazil v skoku do výšky Denis Gondžala a tak na striebornú medailu stačilo aj 180 cm. O dva bronzy sa najviac zaslúžil Marek Valo.

Najprv bol tretí v behu na 400 m časom 54,09 a aj vďaka jeho výbornému záveru dotiahol veľmi dobre rozbehnutú štafetu chlapcov na 4 × 200 m na bronzovú medailu. Na prvých troch úsekoch bežali Michal Bartoníček, Martin Ostrovský a Andrej Žiačik. Táto, takmer tá istá zostava, ktorá vlani zvíťazila na M SR žiactva v štafete na 4 × 300 m, dosiahla na halovom šampionáte dorastu čas 1:38,41.

Zatiaľ 10. miesto, môže byť aj lepšie

Po polovici halovej sezóny 2019 patrí AC Nové Zámky v bodovaní klubov priebežné 10. miesto so ziskom 59 bodov. Deviata Naša atletika Bratislava získala 64 bodov, ôsma Slávia UK Bratislava 68 bodov, siedmy ZŤS Martin 74 bodov a šiesta Slávia TU Košice 85 bodov. „Nie sú to príliš veľké bodové rozdiely k tomu, aby po skončení celej halovej sezóny neskončili Novozámčania o dve, tri priečky vyššie. Na výkonnostný posun budú mať šancu ešte na M SR žiactva, M SR juniorov a M SR vo viacbojoch,“ vyslovil sa Peter Straňovský.

V bodovaní klubov je prvá Dukla Banská Bystrica pred ŠK OŠG Nitra a Sláviou STU Bratislava. Štvrtá je Slávia ŠŠ Trenčín a piate miesto zatiaľ patrí AC Stavbáru Nitra.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Majstri Slovenska zo Zámkov: Atléti opäť ovenčení medailami
5
Galéria
Zdroj: AC Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM