Anton Hrachovský Futbal Šport

Ligový futbal je späť: Títo chlapi potiahnu Nové Zámky do boja o 3. ligu, FOTO

Už o niekoľko hodín sa začne jarná časť aktuálnej sezóny 3. ligy - Západ, v ktorej pôsobia aj futbalisti Nových Zámkov. Pozrite si fotogalériu hráčov, ktorí budú reprezentovať naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku Ligový futbal je späť: Títo chlapi potiahnu Nové Zámky do boja o 3. ligu, FOTO
Foto: Kristián Molnár

Jarná časť futbalovej 3. ligy – Západ je tu. Novozámockí futbalisti ju odštartujú z predposledného 18. miesta ligovej tabuľky domácim zápasom proti Topoľčanom. Už o týždeň neskôr sa odohrá v Zámkoch okresné derby, keď na domácom trávniku privítame Šurany. Počas zimnej prestávky došlo v kádri FKM k niekoľkým zmenám.

Posily a cieľ do jarnej časti

Podľa generálneho manažéra tímu Petra Kováča bol jednou zo základných príčin nelichotivého postavenia v tabuľke počas jesennej časti úzky káder. Klub sa rozlúčil s viacerými hráčmi, do tímu prišli viaceré nové tváre. Medzi nimi Dmitrij Korman (naposledy pôsobiaci v Galante), Ákos Baksics (naposledy Veľký Meder, predtým mládežnícka akadémia Haladás). Do tímu sa vrátili aj bývalé opory Miloš Fehérvári (Šaľa, Hurbanovo), Igor Lovska (SK Viktorie Jirany, ČR), ale napríklad aj odchovanec Mário Oremusz (FC Nitra, V. Ludince, Palárikovo). Vedeniu klubu sa podarilo dotiahnuť aj príchody Mateja Švajdu zo Šurian a mladého Dávida Czibora z Nesvád (predtým DAC D. Streda).

Na poslednú chvíľu pribudli do tímu ďalší dvaja zahraničný hráči. Na post útočníka prišiel 22-ročný pravý krídelník Tawanda Muchaya zo Zimbabwe, ktorý začiatkom roka skúšal šťastie v prvoligových Zlatých Moravciach. Do stredu poľa pribudol 21-ročný Srb Kojo Matič, kapitánom tímu bude Róbert Ešek. Na hosťovaní vo Dvoroch nad Žitavou sa po zranení rozohrajú Michal Ilés a Dávid Czibor.

„Prioritným cieľom je momentálne záchrana v súťaži. Až od jej úspešnej realizácie sa bude odvíjať náš ďalší, strednodobý cieľ. Tým je postupné zapracovávanie našich odchovancov prichádzajúcich z dorastu do kádra mužov. Tento by bol následne dopĺňaný rozdielovými hráčmi tak, aby sme sa minimálne pohybovali na popredných priečkach najvyššej regionálnej súťaže. Po vybudovaní patričnej infraštruktúry sa môžeme začať baviť aj o iných cieľoch a víziách,“ povedal na margo klubových priorít v rozhovore pre náš web v polovici februára GM klubu Peter Kováč.

Káder FKM Nové Zámky na jarnú časť sezóny 2016/2017

Pozrite si v priloženej fotogalérii, kto bude bojovať za novozámocké farby. Do jarnej časti nastúpime s nasledujúcim kádrom (číslo za menom hráča znamená jeho číslo na drese):

brankári:
Matej Dovičovič (31), Matej Juhás (1)

obrancovia:
Ákos Baksics (12), Róbert Ešek (15), Michal Poluch (6), Dávid Petráš (3), Patrik Horáček (7)

stredopoliari:
Mário Orémusz (4), Kojo Matič (21), Ihor Lovska (5), Dmitrij Korman (13), Gergő Gulyás (18), Miloš Fehérvári (8)

útočníci:
Matej Švajda (19), Martin Letko (16), Tawanda Muchaya (24), Viktor Kráľ (10), Marek Košút (17)

FKM Nové Zámky pred jarnou časťou 2016/2017
20
Galéria
Foto: Kristián Molnár
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM